Terug naar Ondersteuning Plugins en integraties Jetpack Foutmeldingen van Jetpack oplossen

Foutmeldingen van Jetpack oplossen

Jetpack is een krachtige plugin die essentiële functies toevoegt aan sites met plugins. Jetpack is vereist voor alle sites met plugins die worden gehost op WordPress.com. In deze handleiding worden veelvoorkomende foutmeldingen van Jetpack en hun oplossingen behandeld.

Niet verbonden met Jetpack

Foutmelding: Jetpack kan niet communiceren met je site omdat je site niet is verbonden.

Volg de onderstaande stappen om deze fout op te lossen:

1. Ga naar je WordPress.com-dashboard.
  2. Klik op Jetpack → Dashboard.
  1. Als je de volgende foutmelding op je Jetpack-dashboard ziet, klik je op Verbinding herstellen om het probleem op te lossen.
    • Je verbinding met WordPress.com lijkt verbroken te zijn. Probeer opnieuw verbinding te maken als je problemen ervaart.
De foutmelding 'Je verbinding met WordPress.com lijkt verbroken te zijn. Probeer opnieuw verbinding te maken als je problemen ervaart.' met een pijl die naar de link Verbinding herstellen wijst.
  1. Als je in plaats daarvan de inleiding tot Jetpack ziet, klik je op de knop Jetpack instellen om het probleem op te lossen.
De knop Jetpack instellen met een pijl die ernaar wijst.

Kritieke fout op de site

Foutmelding: Jetpack kan niet communiceren met je site vanwege een kritieke fout op de site.

Je kan ook de volgende fout zien op je live site:

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op je website. Controleer de inbox van het e-mailadres van de sitebeheerder voor instructies.
Het foutbericht op een live site leest 'Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op je website. Controleer de inbox van het e-mailadres van de sitebeheerder voor instructies.'

Om deze fout op te lossen, controleer je het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld. We sturen je een e-mail met meer informatie over de fout om te helpen bepalen welk thema of plugin het probleem heeft veroorzaakt.

Als je weet welke plugin of welk thema het probleem heeft veroorzaakt en je toegang hebt tot je WordPress.com-dashboard, volg je deze stappen om de problematische plugin of het problematische thema te deactiveren:

1. Ga naar je WordPress.com-dashboard.
  2. Ga naar Plugins of WeergaveThema’s, afhankelijk van welke je moet deactiveren.
  3. Deactiveer de plugin of wissel van thema om je site weer online te krijgen.

Als je niet weet welk thema of welke plugin het probleem veroorzaakt, kun je de meest voorkomende problemen met plugins oplossen met deze stappen.

Als je geen toegang hebt tot je WordPress.com-dashboard, neem dan hier contact met ons op.

Zodra het defecte thema of de defecte plugin is geïdentificeerd, kan je beslissen of je de plugin of het thema wilt blijven gebruiken. Je kunt dan contact opnemen met de ontwikkelaar van die functie voor meer hulp.

Jetpack kan niet communiceren

Foutmelding: Jetpack kan niet communiceren met je site omdat je site niet reageert op verzoeken.

Als je deze foutmelding ziet, neem dan hier contact met ons op, zodat wij het voor je kunnen oplossen.

DNS-records van je domein

Foutmelding: Jetpack kan geen verbinding maken met je domein, omdat de DNS-records van je domein niet naar je site leiden.

Volg de onderstaande stappen om deze fout op te lossen:

1. Ga naar je WordPress.com-dashboard.
  2. Ga naar Upgrades → Domeinen.
  3. Controleer of de status van je domein Actief is en dat er een groene stip voor de domeinstatus staat.
  4. Controleer of er geen andere foutmeldingen of waarschuwingsberichten op die pagina staan.

Als je onlangs een domein hebt verbonden, hebt overgedragen of hebt geregistreerd, kan het tot 72 uur duren voordat je domein actief wordt. In de tussentijd kun je je gratis subdomein instellen als je primaire siteadres. Hiermee kun je je site blijven ontwikkelen terwijl je DNS integreert.

Jetpack-plugin is gedeactiveerd

Foutmelding: We kunnen niet communiceren met je site omdat de Jetpack-plugin is gedeactiveerd.

Sites met plugins die worden gehost op WordPress.com werken alleen goed wanneer Jetpack is ingeschakeld.

Volg de onderstaande stappen om deze fout op te lossen:

1. Ga naar je WordPress.com-dashboard.
  2. Ga naar PluginsGeïnstalleerde plugins.
  3. Zoek Jetpack op in de lijst met geïnstalleerde plugins en controleer of de plugin is ingeschakeld.
  4. Ga naar Jetpack Dashboard.
  5. Klik op de knop Jetpack instellen.

Als je geen toegang hebt tot je WordPress.com-dashboard, neem dan hier contact met ons op.