Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Pagina's en berichten Een bericht of pagina kopiëren

Een bericht of pagina kopiëren

In deze gids wordt uitgelegd hoe je een pagina of bericht op je site kunt dupliceren.

Een pagina of bericht dupliceren

Kopiëren hiermee dupliceer je een bericht of pagina, waaronder de titel, inhoud, tags en categorieën, zodat je een nieuw bericht of een nieuwe pagina kunt starten zonder dat je de tags, categorieën en opmaak opnieuw moet instellen. Een bericht of pagina kopiëren:

1. Klik op Berichten of Pagina’s op je dashboard.
  2. Klik op het ellipsmenu (drie verticale stipjes) rechts van het bericht of de pagina die je wilt kopiëren.
  3. Selecteer Kopiëren.
  4. De WordPress-editor zal meteen worden geopend en er zal een nieuw bericht met gedupliceerde inhoud worden aangemaakt.

Als je beschikt over een site met plugins en je ziet de optie Kopiëren niet, ga dan naar Jetpack → Instellingen → Schrijven en activeer de optie ‘Schakel de optie in om complete berichten en pagina’s te kopiëren, waaronder tags en instellingen’.

Deze functie zal niet beschikbaar zijn als je gebruikmaakt van een paginabouwer-plugin, maar de plug-in kan mogelijk beschikken over een eigen functie voor het kopiëren van pagina’s en berichten.

Alle inhoud kopiëren

Binnen de blokeditor kun je het bericht of de pagina volledig kopiëren naar je klembord, zodat je ze in een lege kunt plakken.

• Ga naar Mijn sites → Berichten/Pagina’s.
  • Selecteer het bericht of de pagina die je wilt kopiëren.
  • Klik op het ellipsmenu rechtsboven in de editor
  • Selecteer Alle inhoud kopiëren
  • Maak een nieuw bericht of een nieuwe pagina aan en klik met de rechtermuisknop → plakken of gebruik ctrl + v (PC) of cmd + v (Mac) om de inhoud te plakken

WP Admin-opties

Deze instructies hebben betrekking op de WP Admin-interface. Om deze interface te bekijken, klik je rechtsboven op het tabblad Weergave en selecteer je Klassieke weergave.

Je kunt vanuit de WP Admin-interface een bericht kopiëren.

In de lijstweergave voor berichten, pagina’s, testimonials, en portfolio’s vind je een optie ‘Kopiëren’, wanneer je met de muisaanwijzer over een bericht-item gaat.

Door op ‘Kopiëren’ te klikken, opent er een nieuw bewerkvenster waarin de volgende elementen al gekopieerd zijn (als het originele bericht deze bevat):

Als de optie ‘Kopiëren’ niet beschikbaar is, heb je geen toegang tot dat specifieke bericht.