Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Contact-links

Contact-links

Als je een contact-link wilt aanmaken, vind je in deze handleiding instructies voor e-mail, telefoon, WhatsApp en Skype.

Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat spammers scripts gebruiken om websites af te struinen die e-mailadressen of telefoonnummers verzamelen. Als je dit soort links aanmaakt, kan het zijn dat de hoeveelheid spam toeneemt. Als alternatief, kun je ook een contactformulier gebruiken.

Een alternatief is om het e-mailadres of telefoonnummer op je blog te plaatsen met spaties ertussen of door het te schrijven in symbolen. In plaats van bijvoorbeeld een contact-link zoals hello@mygreatnewblog.com te gebruiken, schrijf je het adres als hallo at mygreatnewblog dot com of hello @ mygreatnewblog . com.

Om een e-mail-link aan te maken, kun je jouw e-mailadres typen als normale tekst en vervolgens een link aan die tekst toevoegen om de tekst mailto:hello@mygreatnewblog.com(te vervangenhello@mygreatnewblog.com door je e-mailadres.) Als je niet zeker weet hoe je een link aan tekst moet toevoegen, Lees onze handleiding.

Je kunt ook de link naar het Knopblok toevoegen, zoals hieronder wordt getoond:

Voeg een klikbare e-mail-link toe aan het Knopblok.
Voeg een klikbare e-mail-link toe aan het Knopblok.

Een andere manier om dit te doen is met de volgende HTML:

<a href="mailto:hello@mygreatnewblog.com">Email me!</a>

Je kunt deze code plakken in een Eigen HTML-blok en naar wens aanpassen.

De meeste browsers van mobiele telefoons bieden de mogelijkheid om een nummer direct vanaf een website te bellen met de Click to Call-functionaliteit. Niet alle browsers zetten het telefoonnummer echter automatisch om in een klikbare link, daarom kun je dit als volgt handmatig doen.

Als je telefoonnummer +1 (333) 333 4444 is, link je de tekst naar tel:+1-333-333-4444.

Je kunt ook de link naar het Knopblok toevoegen, zoals hieronder wordt getoond:

Voeg een klikbare telefoon-link toe aan het Knopblok.
Voeg een klikbare telefoon-link toe aan het Knopblok.

Als alternatief kun je de HTML-methode gebruiken:

<a href="tel:+1-333-333-4444">+1 (333) 333 4444</a>

Gebruik altijd het internationale telefoonnummer in HTML-formaat.

Je kunt een WhatsApp-link aan je site toevoegen waarmee lezers je een bericht kunnen sturen via WhatsApp op hun smartphone of WhatsApp Web.

Gebruik je de nieuwe blok-editor? Dan raden we je de nieuwe WhatsApp-knopblok aan.

Als je telefoonnummer +1 (333) 333 4444 is, link je de tekst naar https://wa.me/13333334444.

Als je de HTML-methode gebruikt, kun je dit berichttype gebruiken:

<a href="https://wa.me/13333334444">Stuur me een WhatsApp-bericht!</a>

Gebruik altijd het internationale telefoonnummer in HTML-formaat.

Je kunt bezoekers ook uitnodigen om lid te worden van een WhatsApp-groep. Om dit te doen, moet je eerst een link genereren:

1. Open de groep waarvoor je een uitnodiging wilt toevoegen in je WhatsApp-app.
  2. Klik op de groepsnaam om de instellingen van de groep te zien. Tegen het einde ziet je de deelnemers en een optie om deelnemers uit te nodigen met een link.
  3. Kopieer de link (het ziet er ongeveer zo uithttps://chat.whatsapp.com/alphanumerical_group_id).
  4. Voeg de link aan je pagina, bericht of tekstwidget toe.

Je kunt een link aanmaken op een Skype-gesprek te openen.

Als je gebruikersnaam van Skype “skypeusername”, link je de tekst naar skype:skypeusername?call.

Je kunt ook deze HTML gebruiken:

<a href="skype:skypeusername?call">Skype call to skypeusername account</a>

Net als de andere links, kun je deze toevoegen aan pagina’s, berichten of een Eigen HTML-blok.