Ta bort ett block

Den här guiden visar dig hur du tar bort ett eller flera block från din sida.

Välj rätt block

Innan du tar bort ett block är det viktigt att se till att du har valt rätt block. Du kan välja de flesta block genom att klicka på dem en gång, men det finns även block som är placerade inuti andra block.

Ett sätt att välja rätt block är att använda listvyn. Klicka på ikonen med tre horisontella linjer längst upp till vänster på din skärm:

Tre förskjutna staplade vertikala linjer för att representera listvyn.

Detta kommer att visa en lista med alla block som du har infogat på sidan eller i inlägget, så att du kan välja vilket block du vill ta bort.

I bilden till höger kan vi se flera block som är placerade inuti en enskild kolumn, som i sin tur är placerad inuti ett kolumnblock. Om vi vill ta bort både kolumnerna och allt innehåll inuti dem tar vi därmed bort det överordnade kolumnblocket som innehåller allt det övriga.

Listvyn visar en lista med alla blocken på sidan.

Ta bort ett block

Om du vill ta bort ett block, välj det aktuella blocket. Ett verktygsfält kommer då att visas direkt ovanför det. Klicka på … (tre punkter) i verktygsfältet och välj Ta bort block:

Om blockverktygsfältets ellipsmeny expanderas visas Ta bort block som det sista alternativet.
Ta bort ett block med hjälp av listvyn

Alternativt kan du använda listvyn för att få en komplett lista över blocken på din sida och ta bort ett block eller en grupp av block.

Välj valfritt block och klicka på … (tre punkter) till höger om blocket. Därefter klickar du på Ta bort block. Om det finns block infogade inuti blocket som du tar bort kommer även alla dessa block att tas bort.

En animerad GIF som visar listvyn och åtgärden att ta bort flera block.
För att komma åt listvyn klickar du på ikonen med tre horisontella linjer längst upp till vänster på din skärm.

Ta bort flera block på en gång

Du kan ta bort flera block på en gång genom att först markera dem med hjälp av musen, såsom visas nedan.

En animerad GIF som visar processen med att välja flera block och ta bort dem tillsammans genom att klicka på borttagningsalternativet i verktygsfältet som visas.