Tillbaka till support Innehåll och media Block Blockfel: Oväntat eller ogiltigt innehåll

Blockfel: Oväntat eller ogiltigt innehåll

Ibland visar ett block ett fel om det innehåller innehåll som har formateringsproblem. Det finns ett antal olika sätt att åtgärda detta om det händer.

Felöversikt

När ett block innehåller ett fel visas följande meddelande:

Detta block innehåller oväntat eller ogiltigt innehåll.

Skärmbild: bilden visar ett block som visar ett fel. Blocket med felet visar meddelandet "Detta block innehåller oväntat eller ogiltigt innehåll".

Detta kan hända av ett antal olika anledningar. Vanligtvis visas det om du ändrar blockets HTML-kod i kodredigeraren och skapar ett syntaxfel. Du kan kontrollera HTML-koden för att se till att du har använt korrekt syntax.

När det gäller tredjepartsblock (som endast kan installeras via tillägg med Business- och eCommerce-paketen) kan felet visas om du använder en gammal version av blocket eller om kodredigeringen på något vis är felaktig. I sådana fall kan du rapportera felet direkt till tilläggets utvecklare.

Fyra sätt att lösa felet

Blocket ger dig flera alternativ för att åtgärda felet: Lös, Konvertera till HTML och en ellipsmeny (tre punkter) innehållande alternativen Konvertera till klassiskt block och Försök med blockåterställning.

Skärmbild: Ett block som visar felmeddelandet "Detta block innehåller oväntat eller ogiltigt innehåll" med tre knappar undertill. Bilden visar den tredje knappen som aktiverad. Ellipsmenyn är synlig och visar alternativen "Konvertera till klassiskt block" och "Försök med blockåterställning".

Lös
Skärmbild: visar knappen Lös med ett block som visar ett fel

Knappen Lös försöker automatiskt att presentera en blockbaserad lösning med knappen ”Konvertera till HTML” till höger och jämför den med att konvertera direkt till HTML:

Skärmbild: popup-fönstret Lös block jämför att konvertera det ogiltiga innehållet till ett anpassat HTML-block (vänstra kolumnen) med att försöka åtgärda felen och återställa det åtgärdade innehållet till det block där det lades till.

Konvertera till HTML

Konvertera till HTML-block konverterar det ogiltiga innehållet direkt till ett HTML-block. Detta är samma funktion som alternativet ”Konvertera till HTML”, vilket är en del av alternativet Lös ovan.

Skärmbild: ett block som visar texten "Detta block innehåller oväntat eller ogiltigt innehåll" pekar på "Konvertera till HTML".

Konvertera till klassiskt block

För att konvertera innehållet till ett klassiskt block klickar du på ellipsmenyn (tre punkter) och väljer ”Konvertera till klassiskt block”:

Skärmbild: ett block som visar texten "Detta block innehåller oväntat eller ogiltigt innehåll" med tre knappar under texten. Den andra knappen är "Konvertera till HTML".

Försök med blockåterställning

För att kontrollera om blockredigeraren kan återställa blocket till hur det var innan felet uppstod klickar du på ellipsmenyn (tre punkter) och väljer ”Försök med blockåterställning”.

Skärmbild: ett block som visar texten "Detta block innehåller oväntat eller ogiltigt innehåll" med tre knappar under texten. Den tredje knappen är en ellipsmeny (tre punkter) som när den öppnas visar två ytterligare alternativ. Det andra alternativet i menyn är "Försök med blockåterställning".

Det här alternativet kan göra det möjligt att granska blocket som det var, så att du potentiellt kan ta bort orsaken till felet.