Länkar

En länk är ett ord, en grupp ord eller en bild som du kan klicka på för att gå till en ny sida.

Om du vill anpassa länkarna i din navigeringsmeny, kolla in supportsidan Menyer istället.

Lägg till länkar i inlägg, på sidor och i widgetar

Det finns ett antal olika sätt att lägga till länkar i inlägg, på sidor, i widgetar och i annat innehåll där du normalt redigerar text.

Metod ett: Länkknappen
En GIF-bild som visar länkknappen
En GIF-bild som visar länkknappen
  1. Kopiera URL:en som du vill använda till din dators urklipp.
    • Du kan göra detta genom att markera en URL, högerklicka på den och sedan välja Kopiera, eller genom att använda en tangentbordsgenväg som CTRL + C (PC) eller CMD + C (Mac).
  2. Markera texten som du vill länka på din sida eller i ditt inlägg.
  3. Klicka på länkikonen som visas i blockets verktygsfält.
  4. Klistra in URL:en i fönstret som visas och tryck sedan på returtangenten för att spara länken.

Du kan också söka efter ett inlägg eller en sida på din webbplats genom att börja skriva sidans eller inläggets titel i länksökfältet. Därefter kan du klicka på sidan eller inlägget för att infoga länken:

En GIF-bild som visar processen med att söka efter befintliga sidor att länka till
Söka efter befintliga sidor att länka till
Metod två: Kopiera och klistra in
  1. Kopiera URL:en som du vill länka till din dators urklipp.
    • Du kan göra detta genom att markera en URL, högerklicka på den och sedan välja Kopiera, eller genom att använda en tangentbordsgenväg som CTRL + C (PC) eller CMD + C (Mac).
  2. Markera texten som du vill länka på din sida eller i ditt inlägg.
  3. Klistra in URL:en som du kopierade direkt över den markerade texten. Du kan göra detta genom att markera texten, högerklicka på den och sedan välja Klistra in, eller genom att använda en tangentbordsgenväg som CTRL + V (PC) eller CMD + V (Mac).
En GIF-bild som visar hur man klistrar in en länk över text i redigeraren.
Hur man klistrar in en länk över text i redigeraren

WordPress.com kommer automatiskt att skapa en länk. Den markerade texten kommer nu att visas understruken och i blått, så att det syns att den är länkad.

Redigera en befintlig länk

1. Klicka på länken i redigeraren.
  2. Välj knappen Redigera som visas.
  3. Redigera URL:en och tryck på returtangenten för att spara ändringarna.
En GIF-bild som visar hur du redigerar en befintlig länk.
Redigera en länk

Ta bort en befintlig länk

1. Klicka på länken som du vill ta bort.
  2. Om du klickar på länkikonen i verktygsfältet (den ser ut som en länk från en kedja) tas länken omedelbart bort.
En GIF-bild som visar hur man tar bort en länk
Ta bort en länk

Öppna en länk i en ny flik

För att ställa in din länk på att öppnas i en ny webbläsarflik:

1. Lägg till en länk till din text enligt beskrivningen ovan.
  2. Klicka på länken som du har lagt till och aktivera alternativet ”Öppna i ny flik”.
Öppna en länk i en ny flik
Öppna en länk i en ny flik

Lägg till länkar till bilder

Om du vill att besökare som klickar på en bild ska omdirigeras till en annan sida följer du dessa steg:

1. Lägg till en bild i inlägget eller på sidan genom att använda bildblocket.
  2. Klicka på bilden och välj länkikonen (den ser ut som en länk från en kedja).
  3. En ruta visas där du kan klistra in din länk eller söka efter befintligt webbplatsinnehåll.
Länka en bild
Länka en bild
  1. När URL:en har lagts till kan du ställa in länken på att öppnas i en ny flik genom att klicka på länkinställningspilen och aktivera ”Öppna i ny flik”.
Ställa in en bildlänk på att öppnas i en ny flik
Ställa in en bildlänk på att öppnas i en ny flik
  1. När du har lagt till din länk kan du trycka på returtangenten/knappen Redigera på ditt tangentbord för att tillämpa den.

Länkar kan endast läggas till för enskilda bilder. Det går inte att länka bilder i galleriblocket. Det är dock möjligt att lägga till länkar i galleriblocken Murverk, Stapling, Förskjutning och Kollage (som är tillgängliga på din webbplats via CoBlocks).

Bildlänkar i din sidopanel

Om du vill lägga till bildlänkar i din sidopanel eller ditt widgetområde använder du bildwidgeten. Om du vill visa text med bilden kan du lägga till en bildlänk med hjälp av textwidgeten istället.

Länklista

Om du vill skapa en lista med länkar till dina favoritbloggar eller -webbplatser i din sidopanel, ta en titt på supportguiden Länkmeny (Länklista).

Länka bilder i den klassiska redigeraren

För att infoga en bild från din dator följer du dessa steg:

1. Klicka på knappen Lägg till media på redigeringsskärmen för sidan eller inlägget.
  2. Ladda upp en ny bild, eller klicka på fliken Mediabibliotek och därefter på bilden som du vill använda.
  3. Infoga bilden på din sida eller i ditt inlägg.
  4. Klicka på bilden och därefter på länkikonen i verktygsfältet (den ser ut som en faktisk länk från en kedja):
Länka en bild i den klassiska redigeraren
Länka en bild i den klassiska redigeraren

I popup-fönstret som visas anger du URL:en som du vill länka till:

Du kan söka efter befintligt innehåll på din webbplats eller klistra in en URL i den här rutan. Om du klickar på inställningsikonen med ett kugghjul kan du markera en ruta som gör att din länk öppnas i ett nytt fönster när man klickar på den.