Tillbaka till support Designa din webbplats Widgetar

Widgetar

Klassiska widgetar

Den här sidan innehåller instruktioner för att använda klassiska widgetar, vilka nu endast är tillgängliga genom installation av tillägget Klassiska widgetar.

Du kan läsa mer om vilka olika widgetar vi erbjuder genom att följa länkarna Relaterat till höger, eller läsa vidare för allmänna instruktioner om att arbeta med klassiska widgetar.

Widgetöversikt

För att lägga till en widget, titta på nedanstående videoklipp för att se hur det fungerar och läs nedan för fler exempel och inställningar.

Du kan komma åt dina widgetar via Mina webbplatser Utseende → Anpassa.

Detta tar dig till Anpassa, där du kan klicka på Widgetar för att lägga till, ta bort och konfigurera widgetar för din webbplats.

Anpassa dina widgetar

Lägga till och konfigurera widgetar

I Anpassa klickar du på fliken Widgetar. Ditt temas tillgängliga widgetområden kommer att visas (och kan se lite annorlunda ut än det här):

Widgetområden

Välj ett widgetområde och klicka sedan på Lägg till en widget. Anpassa kommer att visa alla tillgängliga widgetar som du kan lägga till i det aktuella området.

Widgetar som är tillgängliga på din webbplats

Bläddra i den alfabetiskt ordnade listan med widgetar, eller använd sökfältet högst upp för att hitta en. Klicka sedan på en widget för att lägga till den. En ruta där du kan konfigurera widgetens inställningar kommer att visas.

När du är klar med att uppdatera dessa fält klickar du på Klar längst ner till vänster i widgetrutan. Du kan också öppna och uppdatera en widget med den lilla nedåtvända pilen, eller ta bort den genom att klicka på Ta bort.

När du har gjort dina ändringar, glöm inte att spara dem genom att trycka på den blå knappen Spara ändringar högst upp på skärmen.

Om du har frågor om en viss widget har var och en sin egen supportsida, som du hittar i avsnittet Relaterat till höger på den här sidan.

Flytta en widget

För att ändra i vilken ordning dina widgetar visas kan du klicka på valfri widget och sedan dra den till önskad position, såsom visas i GIF-bilden nedan.

En GIF-bild som visar processen med att flytta en widget genom att klicka och dra.

Det är inte möjligt att flytta widgetar mellan widgetområden (till exempel från sidopanelen till sidfoten). Ta istället bort widgeten från sidopanelen och lägg till en ny i sidfoten.

Synlighet för widgetar

Widgetar kan konfigureras till att endast visas på vissa sidor (eller döljas på vissa sidor) genom att klicka på knappen Synlighet.

Synligheten styrs av sex aspekter: sidtyp, kategori, etikett, datum, författare och taxonomi. Om du till exempel vill att Arkiv-widgeten bara ska synas i kategoriarkiven och på felsidor väljer du ”Visa” i den första listrutan och lägger sedan till två regler, ”Sida är 404 Sidan hittades inte” och ”Kategori är Alla kategorisidor”, så här:

Inställningar för widgetens synlighet

Du kan även dölja widgetar baserat på den aktuella sidan. Om du till exempel inte vill att Arkiv-widgeten ska visas på sökresultatsidan väljer du ”Dölj” och ”Sida är Sökresultat” så här:

Dölja widgetar

Varje synlighetsregel hanteras separat. Det finns inte något sätt att till exempel bara visa en widget på inlägg som kategoriseras som ”sommar” och även är taggade med ”picknick”.

Ta bort widgetar

Om du vill ta bort en widget klickar du på länken Ta bort i alternativen för widgeten, såsom visas i bilden till höger.

Tillgänglighetsläge

De här instruktionerna gäller WP Admin-gränssnittet. Om du vill visa det här gränssnittet klickar du fliken Visa i det övre högra hörnet och väljer Klassisk vy.

Om du behöver ett mer lättillgängligt sätt att lägga till widgetar kan du använda WP-admin och klicka på länken Aktivera tillgänglighetsläge högst upp på skärmen. Detta stänger av dra och släpp-funktionen.

I tillgänglighetsläget kan du lägga till widgetar i din sidopanel med hjälp av länken Lägg till bredvid widgetens namn:

Lägga till en widget i tillgänglighetsläget

och du kan ändra widgetar med hjälp av länken Redigera:

Redigera en widget i tillgänglighetsläget