Tillbaka till support Designa din webbplats Widgetar

Widgetar

Widgetar är delar av innehåll som kan läggas till i specifika områden på din webbplats, till exempel i sidopanelen eller sidfoten.

Medan du tidigare endast kunde lägga till en specifik lista med widgetar på din webbplats via Utseende → Anpassa → Widgetar kan du nu även lägga till valfritt block i din webbplats widgetområden. Detta förbättrar kraftigt hur du kan anpassa widgetområdena på din webbplats.

Eventuella befintliga widgetar som du har lagt till på din webbplats fortsätter dock att fungera som normalt och påverkas inte av att du lägger till block.

Hur man lägger till widgetar

Gå till Utseende → Anpassa → Widgetar för att visa tillgängliga widgetområden för ditt tema. De vanligaste widgetområdena är sidfoten och sidopanelen, men det finns även andra beroende på vilket tema du använder:

En lista med widgetområden som visar Sidopanel, Sidfot 1, Sidfot 2 och Sidfot 3.

Klicka på valfri instans av blockinfogarikonen + för att lägga till en widget.

För att visa hela listan med block som du kan lägga till klickar du på Visa alla. Du kan använda sökrutan högst upp för att enkelt hitta ett block, eller bläddra ner för att visa alla blocken efter kategori.

Äldre widgetar från tiden innan block introducerades finns listade under kategorin ”Widgetar” och kan fortfarande läggas till.

Klicka på valfritt block för att lägga till det i ditt widgetområde och klicka sedan på Spara ändringar när du är redo att spara dina webbplatsändringar.

Två +-knappar för att lägga till widgetar framhävs med orange färg.

Alternativ för widgetblock

När du har lagt till ett block kan du klicka på det en gång så visas ett verktygsfält med olika blockspecifika alternativ. Om du vill ha ännu fler alternativ klickar du på … (tre punkter). Du kan då välja mellan:

Flytta block mellan widgetområden

Om du har lagt till en widget i ett område, men senare vill flytta den till ett annat område, följer du dessa steg:

1. Klicka på blocket.
  2. I verktygsfältet som visas klickar du på ikonen Flytta till widgetområde (den ser ut som en snirklig pil).
  3. Välj det widgetområde dit du vill flytta blocket.
När du har klickat på knappen Flytta till widgetområde i verktygsfältet visas alternativen för Flytta till.
Flytta ett block till ett annat widgetområde.

Ta bort en widget

Om du vill ta bort ett block som du har lagt till i ett widgetområde klickar du en gång på blocket och väljer … (tre punkter) i verktygsfältet. Därefter klickar du på Ta bort block:

En animerad GIF-bild som visar hur man tar bort en widget genom att först klicka på blocket, sedan klicka på de tre punkterna och därefter välja Ta bort block.

Nästa sida: Klassiska widgetar