Tillbaka till support Tillägg och integrationer Uppdatera ett tillägg eller ett tema

Uppdatera ett tillägg eller ett tema

Uppdateringar av tillägg och teman innehåller nya funktioner, fel- och säkerhetskorrigeringar. Den här guiden visar hur du uppdaterar ett tillägg eller tema på din webbplats.

Tillägg och teman från WordPress.org-kataloger

Om du installerar ett tillägg eller tema från WordPress.org-katalogen kommer det att uppdateras automatiskt. Din webbplats kontrollerar regelbundet om det finns nya versioner och installerar automatiskt den nya versionen åt dig.

Om du är osäker på om ett tillägg finns i WordPress.org-katalogen kan du söka efter det här. Om du installerade ett tillägg genom att gå till Tillägg → Lägg till nytt i din WordPress.com-adminpanel och använde sökfunktionen för att hitta det så kommer tillägget från WordPress.org-katalogen.

Om du är osäker på om ett tema finns i WordPress.org-katalogen kan du söka efter det här. Om din webbplats använder ett WordPress.com-tema håller vi det automatiskt uppdaterat åt dig.

Kontrollera om det finns tilläggsuppdateringar

Börja i din adminpanel och gå till Tillägg → Installerade tillägg. Här ser du en lista över alla tillägg som är installerade på din webbplats. Om ett tillägg har en tillgänglig uppdatering visas ett meddelande och en länk med texten Uppdatera nu:

Ett tillägg har ett gult meddelande om att det finns en uppdatering tillgänglig.
Ett tillägg med en tillgänglig uppdatering

Under Tillägg → Installerade tillägg finns det också en kolumn för automatiska uppdateringar. Varje tillägg visar ett av tre alternativ:

Kontrollera om det finns temauppdateringar

Börja på din adminpanel, gå till Utseende → Teman och klicka på fliken Mina teman (endast på webbplatser som har tillägg aktiverade). Här ser du en lista över alla teman som du har aktiverat på din webbplats. Om ett tema har en tillgänglig uppdatering visas ett meddelande ovanför temat med texten Uppdatera nu:

Ett tema med en tillgänglig uppdatering

Tillägg och teman som inte är tillgängliga i WordPress.org-kataloger

Uppdateringar installeras inte alltid automatiskt om du använder ett tillägg eller tema som inte finns i WordPress.org-katalogen. Vanligtvis omfattar det teman från temabutiker som Themeforest by Envato och tillägg som du har köpt direkt från utvecklarens webbplats. Uppdateringar för dessa tillägg och teman kan distribueras manuellt av utvecklarna eller så kan de tillhandahålla sitt eget automatiska uppdateringssystem. Kontakta skaparna av tillägget eller temat direkt för att få information om deras process för uppdateringar.

Kan jag installera en äldre version av ett tillägg eller tema?

Du kan installera äldre eller föråldrade versioner av tillägg eller teman, men då måste du också inaktivera automatiska uppdateringar för att behålla den äldre versionen.