Tillbaka till support Tillägg och integrationer Använda dina tillägg

Använda dina tillägg

När du har installerat ett tillägg är nästa steg att börja använda det. Den här guiden visar hur du arbetar med tilläggen som du har installerat på din webbplats.

Hitta tilläggets inställningar

Tillägg lägger vanligtvis till nya menyval i din adminpanel. I exemplet till höger är de nya menyvalen från tillägg markerade.

Alla tillägg är dock utvecklade på olika sätt. Vissa tillägg lägger till sina inställningar i befintliga alternativ som Inställningar, Verktyg eller Utseende. Vissa lägger till sina inställningar på andra platser, exempelvis i redigeraren.

Adminpanelsmenyn med rutor ritade runt de nya menyvalen som har lagts till av installerade tillägg.

Lär dig hur du använder tillägget

När du har installerat minst ett tillägg på din webbplats kan du gå till Tillägg → Installerade tillägg för att se en lista över alla tillägg på din webbplats.

Där kan du titta efter Inställningar, Visa detaljer, Dokument eller Support (alla tillägg har olika länkar). Dessa menyval tar dig vanligtvis till information om hur du använder tillägget:

En lista över installerade tillägg med rutor runt länkarna "Inställningar", "Dokument" och "Support_XTM_ATTR_QUOTE_.
Exempel på olika dokumentations-/supportlänkar (klicka för att förstora)

Få hjälp med ett tillägg

Allmän tilläggsfelsökning och -support tillhandahålls av WordPress.coms supporttekniker. Vi tar gärna en titt på allmänna inställningar och utför felsökning på din webbplats rörande tillägg från tredje part. För mer avancerad support bör du dock vända dig till tilläggets skapare. Du kan läsa mer i Få hjälp med tillägg och teman.

Filredigerare för tillägg (Avancerat)

Filredigeraren för tillägg gör det möjligt att direkt redigera koden för ett installerat tillägg.

Den avancerade skärmen Redigera tillägg med innehållet i tilläggets php-fil i en textredigerare och ytterligare tilläggsfiler till höger.

I din adminpanel hittar du filredigeraren för tillägg under antingen Tillägg eller Verktyg (platsen beror vilket tema du använder.)

Filredigeraren för tillägg är ämnad för webbplatsägare med avancerade kunskaper inom kodning/programmering. Att redigera tillägg direkt kan leda till inkompatibiliteter som kraschar din webbplats och dina ändringar kan gå förlorade vid framtida uppdateringar. Om du absolut måste redigera ett tillägg direkt, använd en filhanterare för att skapa en kopia med ett nytt namn och lämna originalet intakt. På så sätt kan du återaktivera en fungerande version om något går fel.

Vissa tillägg, exempelvis Jetpack och Akismet, hanteras automatiskt på din webbplats och kan därför inte redigeras i filredigeraren för tillägg.