Tillbaka till support Innehåll och media Sidor och inlägg Sidattribut

Sidattribut

Modulen Sidattribut i Sidinställningar gör det möjligt att konfigurera överordnade sidor och ändra ordningen på dina sidor.

Öppna Sidattribut

1. Gå till Min webbplats → Sidor.
  2. Välj en specifik sida att redigera.
  3. Till höger på skärmen, under Sidinställningar, tittar du efter Sidattribut.

Om du inte ser sidinställningarna klickar du på ikonen Inställningar bredvid publicera för att expandera menyn i sidopanelen.

WordPress-redigeraren – Inställningar
Sidopanelsinställningar
Skärmbild med inställningarna för Sidattribut i sidopanelen
Sidattributalternativet under ”Sidinställningar” för en sida.

Modersida

Ett bra sätt att organisera dina webbplatssidor i hierarkier är att använda Överordnade sidor. En överordnad sida är en toppnivåsida, med underordnade sidor under sig.

Alternativ för överordnad sida i sidopanelen
Listmeny för överordnad sida i Sidinställningar

Du skulle till exempel kunna ha en ”Om”-sida som toppnivåsida eller överordnad sida och sedan ha de underordnade sidorna ”Livshistoria! och ”Mina hundar” under den. Under ”Mina hundar” skulle du kunna ha en till sida som heter ”Rosco”. URL:erna skulle kunna se ut så här:

Sidinställningar – överordnade sidor
Val av överordnad sida

Vissa dynamiska datafält, som ”författare”, ”etikett” och ”kategori”, är reserverade för speciella användningar. Du kan inte skapa en underordnad sida om den överordnade sidan använder en av de reserverade dynamiska datafälten.

Om du använder din webbplats standardmeny, visas överordnad sidor vanligtvis i menyn med underordnade sidor som en listmeny. Om du använder en anpassad meny kan du lägga till listmenyer genom att klicka på Sortera om i Anpassaren.

Med Ixion-temat aktiverat skulle det se ut så här:

Sidinställningar – meny
Överordnade och underordnade sidor

Det finns ingen gräns för hur djupt du kan bädda in sidor.

Alla teman visar inte sidhierarkier som standard i navigeringsmenyn. Om det är fallet med temat som du använder kan du använda funktionen Anpassade menyer för att skapa undersidor och anpassa dina navigeringsmenyer.

Sidordning

Du kan ändra den ordning i vilken dina sidor visas när du använder en standardmeny genom att använda Sortera-fältet i Sidattribut-modulen.

Låt oss säga att du har tre sidor: Om, Foton, Kontakt

Om du vill att Om ska visas först, behöver du göra följande:

1. Gå till Mina webbplatser → Sidor i din adminpanel
  2. Hitta Om-sidan och klicka på rubriken.
  3. Hitta Sidattribut-modulen till höger om redigeringsprogrammet.
  4. Ange siffran 1 i rutan för Sortering. Det instruerar WordPress att visa den här sidan först på din webbplats.
  5. Klicka på knappen Uppdatera.

Upprepa processen för dina andra sidor, men använd högre siffror för fältet Sortering: 2, 3, osv. Det instruerar WordPress att visa de här sidorna som nummer två och tre i din blogg.

Om du använder en anpassad meny kan du ändra sorteringen för dina sidor i menyn genom att använda Sortera om-länken i Anpassaren.

Om du använder Sidor-widgeten bör du se till att du anger alternativet Sortera efter till Sidordning efter att du har angett en anpassad sortering för dina sidor. Klicka därefter på Publicera.

Skärmbild 2016-03-14 klockan 10.35.08