Tillbaka till support Konto Inställningar Säkerhetsinställningar

Säkerhetsinställningar

I din webbplats säkerhetsinställningar kan du hantera vissa aspekter av din webbplats säkerhet. Den här guiden kommer att beskriva de olika inställningarna.

Den här funktionen är tillgänglig för webbplatser med WordPress.com Creator- eller Entrepreneur-paketet. Om din webbplats har något av våra äldre paket är funktionen tillgänglig med Pro-paketet.

Komma åt dina säkerhetsinställningar

För att navigera till säkerhetsinställningarna:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till JetpackInställningar.
  3. Välj fliken ”Säkerhet”.

De respektive inställningarna som finns här beskrivs nedan.

Inställningar → Säkerhet

Driftstoppsövervakning

Även om det är sällsynt kan det hända att en webbplats går offline om ett oväntat fel inträffar, exempelvis om ett tillägg krånglar eller en temauppdatering misslyckas. Om det händer kan Jetpack övervaka din webbplats och meddela dig om den slutar svara. Detta är ett utmärkt sätt att minska mängden driftstopp på din webbplats.

Skärm för driftstoppsövervakning.

Förhindra brute force-inloggningsattacker

Jetpack övervakar inloggningsförsök på din webbplats för att identifiera och blockera illasinnade aktörer som försöker få åtkomst till din webbplats med hjälp av en teknik som kallas brute force-inloggningsattacker. När en angripare misslyckas med att logga in på din webbplats för många gånger i följd blockerar Jetpack tillfälligt alla ytterligare inloggningsförsök från angriparens IP-adress. Jetpack kan även presentera ett matematiskt problem som måste lösas för att blockeringen ska hävas.

Inställningarna för Förhindra brute force-inloggningsattacker är ett reglage.

WordPress.com-inloggning

WordPress.com använder funktioner från vår egen admin i kombination med den traditionella WP-adminpanelen. Vi aktiverar ”Tillåt att användare loggar in på denna webbplats med WordPress.com-konton” som standard för att sömlöst koppla ihop inställningarna för WP-admin och WordPress.com. Denna inställning kallas Säker inloggning.

Vi rekommenderar att du låter den här inställningen vara aktiverad, eftersom att inaktivera den kommer att leda till att vissa sidor i adminpanelen uppmanar dig att logga in på WP-admin manuellt. För mer information, kolla in vår sida Säker inloggning.

WordPress.com-inloggningsinställningarna har ett huvudalternativ, nämligen att tillåta att användare loggar in med WordPress.com-konton. Under detta finns två ytterligare reglage.