Tillbaka till support Tjäna pengar Navigera i WooCommerce på WordPress.com

Navigera i WooCommerce på WordPress.com

Den här sidan beskriver hur du navigerar i WooCommerce för att hantera din onlinebutik på WordPress.com.

Komma åt din butik via WooCommerce

Titta efter alternativet WooCommerce i din WordPress.com-adminpanel:

Alternativ i WordPress.com-adminpanelen, med en pil som pekar på WooCommerce

WooCommerce-menyvalet finns nedanför Jetpack-menyvalet i sidopanelen. Om du klickar på det kommer du till WooCommerce-alternativen.

WooCommerce-adminpanelen

När du startar WooCommerce-hanteringsupplevelsen visas en startskärm som ser ut så här:

Skärmbild på WooCommerce-startskärmen

Denna startskärm ger dig snabb åtkomst till viktig statistik om din butik. Den visar också artiklar som behöver din uppmärksamhet, såsom beställningar som ska fullföljas, produktrecensioner som behöver modereras och lagervarningar för dina produkter.

Startskärmen tillhandahåller också annan insiktsfull information via inkorgsfunktionen, samt en uppsättning snabblänkar som hjälper dig att enkelt komma till butikshanteringsuppgifterna.

För mer information om alla funktioner som är tillgängliga på WooCommerce-startskärmen, se WooCommerce-supportdokumentationen om ämnet.

Produkthantering

För att hantera produkterna i din butik, gå till WooCommerce → Produkter. Precis som alla andra områden i WooCommerce har området för Produkthantering en mycket detaljerad guide som kan hjälpa dig.

Produktlistning
Skärmbild på WooCommerce-skärmen för produkthantering
Skärmen Produkthantering
Produktredigering
Skärmbild på WooCommerce-skärmen för produktredigering
Skärmen Produktredigering

Beställningshantering

Genom att gå till WooCommerce → Beställningar kan du fullfölja beställningar, skriva ut fraktetiketter, kommentera beställningar, med mera.

För att dyka in i ytterligare detaljer om de olika områdena för beställningshantering, utforska dokumentationen om hantering av beställningar här.

Beställningslistning
Skärmbild på WooCommerce-skärmen för beställningshantering
Skärmen Beställningshantering
Beställningsredigering

Kampanjer/rabattkoder och rea-produkter

För att skapa och hantera rabattkoder, gå till Marknadsföring → Rabattkoder:

Skärmbild på WooCommerce-skärmen för beställningsredigering
Skärmen Beställningsredigering

Information om hur du lägger ut en enskild produkt på rea i WooCommerce finns i WooCommerce-dokumentationen om produkthantering. För djupgående information om rabattkoder i WooCommerce, se WooCommerce-dokumentationen om rabattkodshantering.

Recensionshantering

Det finns inget dedikerat sidopanelsmenyval i WooCommerce-gränssnittet för att komma åt recensioner. Längst upp på WooCommerce-sidan finns dock panelen Recensioner, som ger dig snabb åtkomst till produktrecensioner som inväntar granskning:

Skärmbild på WooCommerce-panelen Recensioner, där du kan hantera recensioner som inväntar granskning
Skärmen Recensioner

När du har produktrecensioner som inväntar granskning visas en röd prick bredvid panelen Recensioner för att signalera att det finns nya recensioner att moderera. Om du klickar på knappen Hantera för en enskild recension kommer du direkt till en sida där du kan hantera den aktuella produktrecensionen.

Skärmbild på WooCommerce-skärmen Redigera kommentarer, där en kommentar (recension) kan redigeras

För mer information om hur du använder aktivitetspanelen Recensioner och övriga aktivitetspaneler, se WooCommerce-dokumentationen om aktivitetspaneler.

Butiksinställningar

Området Inställningar i WooCommerce tillhandahåller större granulär kontroll över alla aspekter av din onlinebutik:

Skärmbild på WooCommerce-skärmen Allmänna inställningar
Skärmen Inställningar

För fullständig information om alla inställningar i Woo, se dokumentationen om att konfigurera WooCommerce-inställningar.

Marketplace: Utöka din butik

Besök marknadsplatsen med WooCommerce-utökningar för att lägga till fler funktioner och anpassa din butik ytterligare.

För att utforska alla utökningar som finns tillgängliga kan du klicka på Marketplace-menyvalet i WooCommerce-sidopanelen:

Skärmbild på WooCommerce Marketplace-sidan