Tillbaka till support Innehåll och media Menyer Skapa en meny med länkar till sociala medier

Skapa en meny med länkar till sociala medier

En meny med länkar till sociala medier kan göra det enkelt för dina webbplatsbesökare att hitta dig på sociala medier genom att visa attraktiva ikoner för tjänster som bland annat Facebook, Instagram och YouTube. Den här guiden visar hur du skapar en meny med länkar till sociala medier.

Ett exempel på en meny med länkar till sociala medier från Maywood-temat.

Lägg till en social meny

Följ stegen nedan för att lägga till en meny med länkar till sociala medier på din webbplats.

📌

För att avgöra vilket avsnitt av den här guiden du ska följa, gå till din adminpanel och titta under Utseende på den vänstra sidan. Om du ser Redigerare ska du använda avsnittet Webbplatsredigerare i den här guiden. Annars ska du använda instruktionerna för WP-admin eller Anpassa.

Välj lämplig flik för ditt designgränssnitt:

Visa en meny med länkar till sociala medier i webbplatsredigeraren genom att infoga blocket Sociala ikoner. Följ dessa steg för att lägga till en ny meny med länkar till sociala medier:

1. Besök din adminpanel.
  2. Gå till Utseende → Redigerare.
  3. Välj den mall eller malldel som du vill redigera, eller klicka på förhandsgranskningen av din webbplats för att öppna webbplatsredigeraren.
  4. Öppna listvyn längst upp till vänster på din skärm (det är ikonen med tre horisontella linjer).
  5. Välj en position och klicka på blockinfogarikonen +.
  6. Sök efter blocket Sociala ikoner och klicka på det för att lägga till det.
  7. Klicka på ikonen ”+” och välj ikonen för den första profilen på sociala medier som du vill lägga till.
    • Du kan söka efter ett specifikt nätverk på sociala medier eller klicka på länken ”Bläddra igenom alla” för att visa alla tillgängliga sociala nätverk.
  8. Klicka på den nyligen tillagda ikonen och ange URL:en för din profil på sociala medier. Tryck på returtangenten på tangentbordet för att skicka eller klicka på ikonen ”Tillämpa” (representeras av en böjd pil).
  9. Upprepa för så många ikoner som du vill lägga till.
  10. Klicka på knappen ”Spara” för att spara dina ändringar.

Videohandledning

Gör videoklippet långsammare eller snabbare med kontrollerna i det nedre högra hörnet efter att du har klickat på Spela upp

Sociala ikoner som stöds

Om du länkar till någon av följande webbplatser i din meny med länkar till sociala medier visas dess ikon automatiskt i din meny:

• 500px
  • Amazon
  • Apple
  • Bandcamp
  • Behance
  • CodePen
  • DeviantArt
  • Digg
  • Dribbble
  • Dropbox
  • Etsy
  • Facebook
  • Flickr
  • Foursquare
  • GitHub
  • Goodreads
  • Google+
  • Instagram
  • LinkedIn
  • E-post (mailto: länkar)
  • Meetup
  • Medium
  • Pinterest
  • Pocket
  • Reddit
  • RSS-flöde (URL:er med /feed/)
  • Skype
  • SlideShare
  • Snapchat
  • SoundCloud
  • Spotify
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitch
  • Twitter
  • Vimeo
  • VK
  • WordPress
  • Yelp
  • YouTube

Äldre teman kan stödja en annan uppsättning ikoner – vilka ikoner som stöds bör finnas angivet i dokumentationen för ditt tema.