Tillbaka till support Designa din webbplats Tillämpa en mall på en sida

Tillämpa en mall på en sida

Det kan hända att du har ett visst inlägg eller en viss sida där du vill använda en annan mall istället för standardmallen. Den här guiden visar hur du ändrar mallen för en specifik sida på din webbplats.

Byta och tillämpa en mall

När du redigerar innehållet på en sida eller i ett inlägg kan du öppna sidopanelen med sidinställningar för att ändra standardmallen som används. Vissa teman inkluderar alternativa mallar, eller så kan du skapa din egen mall.

Om du inte ser sidopanelen till höger kan du behöva klicka på ikonen Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Den här ikonen ser ut som en fyrkant med två olika höga kolumner.

Inställningsikonen längst upp i WordPress-redigeraren markerad.
Ikonen Inställningar längst upp till höger

Så här tillämpar du en annan mall på ett stycke innehåll:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Klicka på Sidor eller Inlägg och välj den sida/det inlägg som du vill tillämpa mallen på.
  3. I sidopanelen Inställningar till höger lokaliserar du sektionen Mall och klickar på mallnamnet (1).
  4. Klicka på alternativet ”Byt mall” (2)
  5. Välj den mall som du vill tillämpa i förhandsgranskningarna av tillgängliga mallar.
  6. När du är nöjd med mallen och sidans/inläggets innehåll klickar du på knappen ”Publicera” för att tillämpa din nya mall.
Sidopanelen med sidinställningar, med sektionen Mall expanderad för att visa de olika sidmallsalternativen.

Grundmallar

Vissa sidtyper, som arkivsidor, söksidor och startsidor, har specifika mallar som tillämpas på dem automatiskt. Dessa mallar för ”engångsbruk” visas inte som ett alternativ när du byter en mall.