Tillbaka till support Designa din webbplats Skapa en mall

Skapa en mall

Du kan designa en ny mall och tillämpa den på specifika sidor eller inlägg. Följ stegen i den här guiden för att skapa en ny mall.

Skapa en ny mall i webbplatsredigeraren

För att skapa en ny mall, utför följande steg:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Navigera till Utseende → Redigerare för att öppna webbplatsredigeraren.
  3. Klicka på alternativet ”Mallar” i den vänstra sidopanelen.
  4. Klicka på knappen ”Lägg till ny mall” längst upp till höger för att skapa en ny mall.
  5. Välj mellan:
    • En av de inbyggda mallarna som du sedan kan anpassa, eller
    • Välj ”Anpassad mall” längst ner för att skapa en tom mall från grunden.
  6. Välj ett befintligt mönster eller klicka på ”Hoppa över” för att börja med en tom mall.
  7. Se till att inkludera ett innehållsblock så att mallen inkluderar det enskilda sid-/inläggsinnehållet som du lägger till senare.
  8. Klicka på blockinfogarikonen + för att infoga valfritt annat block eller mönster som du vill ha in din mall.
  9. När du har slutfört din design klickar du på knappen ”Spara” för att göra din mall tillgänglig på webbplatsen.
Slow down or speed up the video using the controls in the lower right corner after clicking Play

Skapa en ny mall i sidredigeraren

Om du arbetar med ett enskilt stycke innehåll, exempelvis en sida eller ett inlägg kan du skapa en ny mall genom att följa dessa steg:

1. I inställningarna i sidopanelen klickar du på mallnamnet och sedan på alternativet ”Skapa ny mall” såsom visas till höger.
  2. Ge din nya mall ett beskrivande namn, exempelvis ”Inlägg med sidopanel” och klicka på knappen ”Skapa”.
  3. Du nu redigera strukturen för hur din sida visas.
    • Se till att inkludera ett innehållsblock så att mallen inkluderar det enskilda sid-/inläggsinnehållet.
  4. När du är klar klickar du på knappen ”Uppdatera” längst upp till höger för att spara din nya mall.
Meny för mallalternativ med alternativet att skapa ny mall markerat.