Tillbaka till support Öka din publik Bloggande Importera prenumeranter till ett nyhetsbrev

Importera prenumeranter till ett nyhetsbrev

Vår prenumerantimportör tillhandahåller ett snabbt sätt att importera dina e-postprenumeranter från en annan plattform. Den här guiden visar hur du importerar en CSV-fil med dina prenumeranter, så att de får ett meddelande varje gång du publicerar ett inlägg på WordPress.com.

Innan du importerar

Se till att du har tillåtelse att skicka e-postmeddelanden till dina prenumeranter. Om vi får klagomål från dina prenumeranter rörande skräppost, eller om dina e-postmeddelanden har en hög avvisningsfrekvens, kan vi vidta åtgärder mot ditt konto.

Importera din prenumerantlista

För att importera prenumeranter, följ dessa steg:

1. Öppna din adminpanel och klicka på Användare.
  2. Välj fliken E-postprenumeranter.
  3. Klicka på knappen Lägg till prenumeranter.
  4. Om du bara har några få e-postadresser att lägga till kan du skriva in dem i de tillhandahållna rutorna. Alternativt klickar du på länken Ladda upp en CSV-fil och väljer en fil från din dator.
  5. Klicka på knappen Lägg till prenumeranter när du har gjort ditt val.
Lägg till prenumeranter-funktionen med tre tomma rutor för e-postadresser. Under den finns det en länk för att ladda upp en CSV-fil.
Du kan lägga till prenumeranter genom att lägga till e-postadresser eller ladda upp en CSV-fil.

Du kan antingen skriva in e-postadresser manuellt eller ladda upp en CSV-fil som du har laddat ner från en annan e-postplattform. När du laddar upp en CSV-fil kan du importera fler. Alla e-postadresser i din CSV-fil kommer att importeras.

Du kan också importera prenumeranter under processen med att skapa din nyhetsbrevswebbplats. När du har slutfört den inledande webbplatskonfigurationen omdirigeras du till skärmen Lägg till prenumeranter.

Hantera dina prenumeranter

Du kan visa dina importerade prenumeranter via din adminpanel genom att först klicka på Användare och sedan på fliken E-postprenumeranter:

Fliken E-postprenumeranter i menyn Användare gör det möjligt att hantera prenumeranter

Här kan du:

Publicera ett inlägg

När du publicerar ett inlägg skickas ett e-postmeddelande till alla dina e-postprenumeranter. När du klickar på Publicera i ett nytt inlägg, bläddra ner tills du ser antalet prenumeranter som inlägget kommer att skickas till:

WordPress.com skickar endast ut notiser om nya offentliga inlägg. Om du publicerar andra typer av innehåll (exempelvis sidor eller en anpassad inläggstyp) eller uppdaterar ett redan publicerat inlägg skickas inte någon e-postnotis. Om din webbplats är angiven som privat kommer dina prenumeranter inte att få notiser via e-post om dina inlägg.

Migrera prenumeranter från en WordPress.com-webbplats

Om du vill migrera prenumeranter från en befintlig WordPress.com-webbplats till en webbplats som drivs på egen server kan du göra detta via Jetpack-tillägget.

Felsökning

Fel under import

Om det uppstår några fel när du importerar en CSV-fil kan du börja med att verifiera följande:

Här är en lista med vanliga fel och vad kan göra åt dem:

Felmeddelande FörklaringFöreslagen åtgärd
Det går inte att starta en prenumerantimport medan en annan import körs.En annan import körsKontrollera att du inte har startat några importer i en annan flik. Annars kan du kontakta supporten.
Inga prenumeranter har skickats.En tom fil skickadesUndersök din CSV-fil och dubbelkolla om den är tom.
CSV-filen innehåller ingen information.CSV-filen är tom.Undersök din CSV-fil och dubbelkolla om den är tom.
Du kan inte lägga till fler prenumeranter med gratispaketet.Du har nått gränsen för antalet prenumeranter (100 för tillfället)Gratispaketet har en maxgräns på 100 prenumeranter. Uppgradera till ett betalpaket.
Du har inte behörighet att hantera prenumeranter för den specificerade webbplatsen.Användarkontot har inte behörighet att hantera användare på webbplatsen (kontot har antagligen en annan roll)Försök utföra åtgärden från ett administratörskonto.
Övriga felKontakta supporten
Prenumeranter ej importerade

Om du får ett e-postmeddelande om att alla dina prenumeranter inte har importerats beror det på följande: