Tillbaka till support Designa din webbplats Webbplatsredigerare Lägg till en sidopanel med hjälp av webbplatsredigeraren

Lägg till en sidopanel med hjälp av webbplatsredigeraren

Många webbplatser, särskilt bloggar, har en sidopanel som visar extra information, exempelvis en bild, en Om mig-text, länkar till andra inlägg, profiler på sociala medier med mera.

Den här guiden visar hur du lägger till en sidopanel med hjälp av webbplatsredigeraren. För att använda metoden som beskrivs i den här guiden måste din webbplats använda ett tema som stöder webbplatsredigeraren.

I allmänhet kan du lägga till ett sidopanelselement genom att använda blocket Kolumner med en 70/30-layout, där den mindre kolumnen utgör sidopanelen.

Gå till Utseende Webbplatsredigerare, klicka på din webbplatsikon i det övre vänstra hörnet och välj Mallar. Därefter kan du, beroende på dina behov, fortsätta med följande steg:

Skapa en sidopanel i en tom mall

1. Välj den tomma mallen.
  2. Klicka på blockinfogarknappen + och infoga blocket Kolumner.
  3. Ställ in en tvåkolumnslayout och välj 70/30.
  4. I den mindre kolumnen lägger du till eventuella block som du vill ha i din sidopanel.
  5. I den större kolumnen lägger du till blocket Inläggsinnehåll . Detta kommer dynamiskt att visa innehållet på sidan eller i inlägget där du senare använder den tomma mallen (se steg 7.)
  6. Klicka på Spara.
  7. Redigera en sida eller ett inlägg där du vill ha en sidopanel. Titta efter inställningen Mall i inställningarna till höger. Välj den tomma mallen här.

Nu kommer alla sidor eller inlägg som använder den tomma mallen att visa din sidopanel bredvid sidans eller inläggets innehåll.

Lägg till en sidopanel i index- eller arkivmallen

Indexmallen visar dina inlägg. Arkivmallen visar inlägg med en särskild kategori eller etikett. Om du lägger till en sidopanel i någon av dessa mallar kommer sidopanelen att visas på dina inläggssidor och på dina kategori- och etikettsidor.

Gå till Utseende Webbplatsredigerare, klicka på din webbplatsikon i det övre vänstra hörnet och välj Mallar. Sedan:

1. Välj mallen Index.
  2. I Listvy väljer du blocket Frågeloop och omvandlar det till ett kolumnblock.
  3. Ställ in att kolumnblocket ska ha två kolumner i inställningarna för blocket Kolumner.
  4. Välj respektive kolumn med hjälp av Listvy och ställ in en på 70 % och den andra på 30 %.
  5. I den mindre kolumnen lägger du till eventuella block som du vill ha i din sidopanel.
  6. Klicka på Spara.

På samma sätt kan du följa den här processen även för andra mallar, exempelvis Sida, Startsida, Enskilt inlägg, 404, eller Sök.

Om du vill skapa en återanvändbar sidopanelskomponent rekommenderar vi att du sparar den som ett malldelsblock, så att du enkelt kan lägga till din färdiga sidopanel senare istället för att behöva skapa sidopanelen från grunden för varje mall.