Tillbaka till support Innehåll och media Block Lägg till en Gilla-knapp

Lägg till en Gilla-knapp

Gilla-knappen är ett enkelt sätt att visa uppskattning för innehåll. Den här guiden beskriver hur du gillar inlägg, visar gilla-markeringar för ett inlägg och aktiverar eller inaktiverar Gilla-knappen för din webbplats.

Visa Gilla-knappen

Du kan visa eller dölja Gilla-knappen på din webbplats. Om din webbplats använder ett blocktema kan du använda Gilla-blocket. Med klassiska teman kan du visa eller dölja gilla-markeringar med en inställning.

Använd Gilla-blocket för att infoga en Gilla-knapp var som helst på din webbplats. Vanligtvis används den i mallen Enskilda inlägg för att inkludera en Gilla-knapp i alla blogginlägg på webbplatsen.

Lägg till Gilla-blocket

För att lägga till Gilla-blocket klickar du på blockinfogarikonen + och söker efter ”gilla”. Klicka för att lägga till Gilla-blocket i en mall, i ett inlägg eller på en sida.

Du hittar detaljerade instruktioner om hur du lägger till block här.

När du först lägger till blocket visas exempelprofiler, så att du kan se hur gilla-markeringar visas när någon gillar ditt innehåll. Dessa exempel på gilla-markeringar visas inte offentligt på din webbplats.

Verktygsfältet för Gilla-block

När du klickar på Gilla-blocket visas ett verktygsfält med alternativ ovanför eller nedanför det:

Gilla-blocket har följande alternativ i sitt verktygsfält:

• Ändra blocktyp.
  • Dra blocket.
  • Flytta blocket uppåt eller nedåt.
  • Fler alternativ.

Inställningar för Gilla-blocket

När du väljer ett block kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen för Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Ikonen ser ut som en kvadrat med två ojämna kolumner:

Ikonen för Inställningar i redigeraren, med ett verktygstips för "Inställningar" nedanför.
Klicka på ikonen för Inställningar för att öppna blockinställningarna

Gilla-blocket inkluderar en inställning som visar rebloggningsknappen bredvid Gilla-knappen. Observera att rebloggning inte stöds på webbplatser med tillägg aktiverade. För att tillhandahålla liknande funktioner kan du använda tillägget AddToAny-delningsknappar för att lägga till en WordPress-delningsknapp.

Gilla-blocket inkluderar också avancerade inställningar.

Hur man använder Gilla-knappen

Följande sektioner beskriver hur du använder Gilla-knappen på WordPress-webbplatser där du har aktiverat den.

Gilla ett inlägg

Om ett inlägg eller en sida har gilla-markeringar aktiverade visas Gilla-knappen vanligtvis längst ner i inlägget, bredvid eventuella delningsknappar. Så länge besökaren är inloggad på ett konto på WordPress.com kan de använda Gilla-knappen.

Klicka på Gilla-knappen för att gilla inlägget:

Gilla-knappen

När du har klickat på Gilla-knappen ändras texten på knappen till ”Gillar” och din profilbild visas bredvid knappen:

En Gilla-knapp som har klickats på och som visar texten "Gillar" samt en profilbild av användaren som gillar innehållet.

Din profilbild kommer att vara en klickbar länk till din Gravatar-profil.

Sluta gilla ett inlägg

Om du behöver ta bort gilla-markeringen från ett inlägg (dvs. ”sluta gilla” inlägget) klickar du på Gilla-knappen en gång till.

Visa gilla-markeringar för ett inlägg

Antalet gilla-markeringar kommer att öka i takt med att inlägget blir allt populärare. Upp till fem profilbilder för personer som har gillat inlägget visas bredvid Gilla-knappen, tillsammans med en länk som visar det totala antalet gilla-markeringar för inlägget:

Skärmbild på knappen Reblogga och Gillar, med fem profilbilder och 6 stycken gilla-markeringar.

För att se resten av gilla-markeringarna klickar du på det totala antalet. Resten av gilla-markeringarna visas då i ett bläddringsbart popup-fönster:

Skärmbild på knappen Reblogga och Gillar, med en bläddringsbar lista med sex profilbilder och 6 stycken gilla-markeringar.

Se alla inlägg som du har gillat

För att se en lista över alla inlägg som du har gillat, följ dessa steg:

1. Besök din WordPress.com-adminpanel.
  2. Klicka på Läsaren https://wordpress.com/read.
  3. Klicka på ”Gilla-markeringar” på vänster sida.

En lista över alla dina gillade inlägg kommer att visas, med det senast gillade inlägget först.