Tillbaka till support Designa din webbplats Teman Skapa en anpassad startsida

Skapa en anpassad startsida

När du aktiverar ett tema kommer din webbplats att använda temats standardstartsida, vilken du kan redigera som du vill. Kanske är det dock så att du föredrar att skapa en ny startsida från grunden. Det här guiden visar dig hur det går till.

Ange en anpassad startsida

För att ange en av dina publicerade sidor som startsida, utför stegen nedan.

Välj lämplig flik för din admingränssnittsstil:

1. Öppna din webbplats adminpanel.
  2. Navigera till sektionen Inställningar → Läsa.
  3. I rullgardinsmenyn ”Din startsida visar” väljer du en av dina publicerade sidor:
Sektionen Webbplatsinställningar i Läsa-inställningarna, med en pil som pekar på rullgardinsmenyn under rubriken "Din startsida visar".
Ange en anpassad startsida
  1. Klicka på knappen ”Spara inställningar” längst upp till höger i panelen Webbplatsinställningar.

När du visar Sidor för din webbplats kommer din nyligen valda sida att ha etiketten Startsida såsom visas nedan. Du kan klicka på denna sida för att redigera innehållet på din startsida.

Listan Sidor i adminpanelen, med en pil som pekar på startsidesikonen under en sidrubrik.
Din anpassade startsida kommer att visa startsidesikonen i listan Sidor.

Skapa en anpassad startsidesmall

En mall anger den övergripande strukturen för din sida, inklusive sidhuvud, sidfot och hur sidans innehåll presenteras. Använd Mallar för att styra den här strukturen och använd Sidor för att redigera huvudinnehållet.

För att skapa en ny startsidesmall:

1. Gå till UtseendeRedigerare i din webbplats adminpanel.
  2. Klicka på Mallar.
  3. Klicka på +-ikonen till höger om Mallar för att skapa en ny mall.
  4. Välj ”Anpassad mall” i rullgardinsmenyn.
  5. Ge din anpassade mall ett minnesvärt namn, exempelvis Min anpassade startsida och klicka på knappen ”Skapa”.
  6. Vi rekommenderar att du lägger till följande element:
  7. Klicka på Spara och gå till nästa sektion för att läsa om hur du tillämpar din nya mall på din startsida.

I det här korta videoklippet kommer du att få se en ny anpassad mall skapas och en sidhuvudsmalldel, blocket Innehåll och en sidfotsmalldel läggas till.

Videoklippet har inget ljud.

Kolla in våra dedikerade mallguider för mer detaljerad information om hur du arbetar med mallar.

Tillämpa din mall på en sida

I det föregående avsnittet skapade du en anpassad startsidesmall. För att tillämpa den här mallen på din sida:

1. Gå till adminpanelen för din webbplats.
  2. Klicka på Sidor.
  3. Klicka på din startsida för att redigera den.
  4. Öppna sidopanelen Sidinställningar till höger.

Om du inte ser sidopanelen till höger kan du behöva klicka på ikonen Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Den här ikonen ser ut som en fyrkant med två olika höga kolumner.

Inställningsikonen längst upp i WordPress-redigeraren markerad.
Ikonen Inställningar längst upp till höger
  1. Klicka på mallnamnet bredvid ”Mall” och välj den mall som du skapade i det föregående avsnittet av den här guiden.
  2. Klicka på ”Uppdatera” för att spara din sida med den nya mallen tillämpad.
Mallar visas, med mallen Min anpassade startsida vald.

⚠️

Hem- eller Index-mallarna kan inte tilldelas till en anpassad startsida.

Om din startsidesmall är aktiverad på webbplatsen ignorerar dessutom den tilldelade anpassade startsidan eventuella mallalternativ i sidredigeraren och använder startsidesmallen.

Läs mer om mallar.

Klassiska teman

Klassiska teman förlitar sig på den förkonfigurerade temadesignen för att bestämma färgscheman, layouter med mera. Om din webbplats använder ett klassiskt tema visas inte alternativet Utseende → Redigerare i din webbplats adminpanel. Det klassiska temat styr sidmallen och kan inte redigeras direkt.

Vi rekommenderar att du byter till ett webbplatsredigerartema om du vill ha fullständig kontroll över din webbplats. Med ett klassiskt tema redigerar du sidinnehållet genom att följa dessa steg:

1. Gå till Sidor i din webbplats adminpanel.
  2. Klicka på rubriken för den sida som du har tilldelat som startsida.
  3. Du kan redigera, lägga till eller ta bort block såsom önskas (lär dig hur du använder WordPress-redigeraren här).
  4. Klicka på knappen Uppdatera längst upp till höger för att spara dina ändringar.

Vissa klassiska teman kan erbjuda valfria mallar för ”Startsida” eller ”Hem”. Dessa speciella mallar har en unik design som är specifik för webbplatsens startsida och endast kan tillämpas på det aktuella temat. Se din temaguide för att läsa mer om hur du konfigurerar temat. Temadokumentationen går att hitta via Utseende → Teman. Klicka sedan på Info för att aktivera ditt tema:

Ett klassiskt tema med namnet Dara visas, med Info-länken markerad.

Fängslande startsidor | WordPress.com-webbseminarium

Titta på vårt inspelade webbseminarium för att få vägledning genom varje steg av processen med att konfigurera en fängslande startsida:

Du kan hitta fler webbseminarier på: https://wordpress.com/learn/webinars