Tillbaka till support Designa din webbplats Arbeta med en utvecklare

Arbeta med en utvecklare

Det kan finnas situationer då du vill anlita en utvecklare som kan hjälpa dig att skapa dina drömmars webbplats! En utvecklare används ofta för att anpassa ett tema eller tillägg från tredje part, göra avancerad CSS-anpassning eller ta hand om din fullständiga webbplatsutveckling. Den här guiden delar tips som du behöver veta när du arbetar med en utvecklare för din WordPress.com-webbplats.

När behöver jag en utvecklare?

Några exempel på de typer av projekt som utvecklare kan hjälpa dig med är:

Säkerhetstips

⚠️

Ge aldrig ut ditt eget användarnamn och lösenord till någon, inklusive en utvecklare.

Om du föredrar att din utvecklare själv implementerar ändringarna på din webbplats, kan du bjuda in hen att bli en användare på din webbplats. Om hen inte redan har ett WordPress.com-konto, kan hen skapa ett här.

Tänk på att en utvecklare måste tilldelas Administratörsrollen för att ha åtkomst till Anpassaren eller för att hantera dina teman och tillägg. När din utvecklare är klar med att arbeta med din webbplats föreslår vi därför att du tar bort hen som användare på din webbplats tills nästa gång du behöver hjälp.

När du lägger till utvecklaren till din webbplats kan du markera hen som entreprenör, frilansare, konsult eller byrå för att hålla reda på vem du lägger till på din webbplats och varför.

Användarroller - Kryssruta för entreprenörer

⚠️

Vi rekommenderar att alla webbplatsägare och utvecklare väljer starka lösenord och aktiverar tvåstegsautentisering på sina konton för ökad säkerhet.

💡

Kryssrutan Entreprenör ändrar inte användarens behörigheter. Det är ett sätt för dig att hålla reda på användare som inte ingår i din organisation.

Metodtips vid WordPress.com-webbplatsanpassningar

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med våra WordPress.com Explorer-, Creator- och Entrepreneur-paket, samt det äldre Pro-paketet. För webbplatser med gratispaketet eller Starter-paketet, uppgradera ditt paket för att komma åt den här funktionen.

Om du är en frilansare eller agentur som anpassar någon annans webbplats på WordPress.com så bör du vara medveten om att vissa WordPress.com-paket tillåter komplexa temaförändringar. Låt oss ta en titt på några metodtips för Premium- och Pro-paketen.

WordPress.com Premium har en CSS-redigerare i Anpassa, där du kan lägga till CSS-åsidosättningar för att ändra ett temas utseende, och i vissa fall även dess layout. Några saker att tänka på:

WordPress.com Pro inkluderar funktionerna som nämns ovan, men gör det även möjligt att installera tillägg, anpassade teman och tredjepartsteman. Du kan även skapa underordnade teman för att utföra ändringar utöver CSS, som HTML-mallfilsändringar och anpassade funktioner.

Några saker att tänka på med Pro-paketet:

Om du märker att du gör många större ändringar i ett tema, oavsett vilket paket du har, kan det vara bättre om du antingen börjar med ett färdigt tema som är närmare dina behov, eller att du anställer någon att skapa ett anpassat tema som är rätt för din vision.