Tillbaka till support Konto Inställningar Ange språk och tidszon för din webbplats

Ange språk och tidszon för din webbplats

Inställningen Språk styr din webbplats standardspråk, inklusive inbyggda knappar och formulärfält för kommentarer. Att ställa in din webbplats tidszon säkerställer att schemalagda inlägg och sidor publiceras vid önskad tidpunkt.

Välj språk på din webbplats

Inställningen Språk styr din webbplats standardspråk som visas offentligt. Det anger vilket språk som används för vissa textelement på din webbplats som du inte kan redigera direkt, t.ex. kommentarsformuläret och vissa inbyggda knappar.

Varje webbplats har sin egen språkinställning, så om du har flera webbplatser kopplade till ditt konto kan alla ha olika språkinställningar.

Språkinställningen kommer inte att översätta texten som du har skrivit på din webbplats. Se alternativ för att skapa en flerspråkig webbplats här.

Om du väljer ett språk som skrivs från höger till vänster (till exempel hebreiska) speglas temats layout så att texten kan läsas korrekt.

För att ställa in språket på din webbplats:

1. Besök din WordPress.com-adminpanel.
  2. Gå till Inställningar → Allmänt.
  3. Klicka på alternativet ”Språk” och välj det språk som du vill att din webbplats ska visas på.
  4. Klicka på knappen ”Spara inställningar”.

Du kan hjälpa till att översätta WordPress.com-teman till över 100 språk. Läs om hur du kommer igång på webbplatsen för vår översättningsportal.

Du kan också ändra ditt gränssnittsspråk, vilket är det språk som används för din WordPress.com-adminpanel (inte synligt för allmänheten). Detta är en separat inställning från språket på din webbplats.

Ange din webbplats tidszon

Ange tidszonen för din webbplats till den tidszon som du är baserad i för att säkerställa att schemalagda inlägg och sidor publiceras vid önskad tidpunkt. Med rullgardinsmenyn kan du välja din närmaste stad eller välja en specifik UTC-förskjutning.

För att ställa in tidszonen för din webbplats:

1. Besök din WordPress.com-adminpanel.
  2. Gå till Inställningar → Allmänt.
  3. Lokalisera sektionen ”Tidszon”.
  4. Välj antingen din närmaste stad eller en specifik UTC-förskjutning från rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på knappen ”Spara inställningar”.