Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Een blok verwijderen

Een blok verwijderen

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een of meerdere blokken verwijdert van je pagina.

Het juiste Blok kiezen

Voordat je een blok verwijdert is het belangrijk dat je het juiste blok hebt geselecteerd. De meeste blokken kun je selecteren door een keer op ze te klikken; andere blokken zijn eigenlijk blokken in andere blokken.

Je kunt het juiste blok selecteren via lijstweergave. Klik op het pictogram met drie horizontale streepjes boven elkaar links bovenin je scherm:

Drie niet uitgelijnde horizontale streepjes (lijstweergave).

Hiermee krijg je een lijst te zien van alle blokken die je hebt toegevoegd aan die pagina of dat bericht. Zo kun je een blok selecteren dat je wilt verwijderen.

Op de afbeelding aan de rechterzijde staan blokken in een enkele kolom. Deze kolom bevindt zich op zijn beurt in een Kolommenblok. Als we beide kolommen en al hun content willen verwijderen, verwijderen we het overkoepelende Kolommenblok met alle content.

In de lijstweergave staat een lijst met alle blokken op de pagina.

Een blok verwijderen

Om een blok te verwijderen, selecteer je het blok. Er verschijnt een werkbalk boven het blok. Klik op de … (drie puntjes) in de werkbalk en selecteer Blok verwijderen:

Het uitgeklapte ellips-blokwerkbalkmenu laat Blok verwijderen als laatste optie zien.
Verwijder een Blok via de lijstweergave

Je kunt ook de lijstweergave gebruiken om een volledige lijst te zien van de blokken op je pagina, en een blok of een groep blokken verwijderen.

Selecteer een blok en klik op de … (drie puntjes) aan de rechterzijde. Klik vervolgens op Blok verwijderen: Als er blokken zijn ingesloten in het blok dat je wilt verwijderen, zullen al die blokken ook worden verwijderd.

Een bewegende GIF van de lijstweergave en de handeling van het verwijderen van meerdere blokken.
Om lijstweergave te openen, klik je op het pictogram met drie horizontale streepjes boven elkaar links bovenin je scherm.

Verwijder meerdere Blokken tegelijkertijd

Je kunt meerdere blokken tegelijk verwijderen door ze te selecteren met je muis, zoals hieronder te zien is:

Een bewegende GIF waarin te zien is hoe meerdere blokken worden geselecteerd en deze worden verwijderd door op de optie verwijderen te klikken in de werkbalk die verschijnt.