Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Vers-blok

Vers-blok

Het Vers-blok is ideaal om poëzie op je website te schrijven.

overzicht vers-blok

Als je een Vers-blok wilt toevoegen, klik je op de knop Blok toevoegen.

vers-blok toevoegen via pictogram

Je kunt ook /vers invoeren en op Enter drukken in een nieuw paragraafblok om er snel een toe te voegen.

tekst toevoegen aan een vers-blok

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Blok-werkbalk

Elk blok heeft zijn eigen specifieke bedieningselementen waarmee je het blok direct vanuit de editor kunt bewerken. Het Vers-blok is vrij eenvoudig en bevat dus alleen de knop Bloktype omzetten en Meer opties

werkbalk vers-blok

De opties zijn hetzelfde als bij het Paragraafblok, maar bij het Vers-blok kun je extra spaties tussen woorden en regeleinden binnen het blok toevoegen. De spaties die je invoert, worden precies op die manier op de live website weergegeven.

spaties en regeleinden vers-blok

Let op: de lay-out van het Vers-blok op je live website kan gewijzigd worden conform de stijl van het thema dat je gebruikt.

Blokinstellingen

Naast de opties in de blok-werkbalk bevat elk blok ook nog speciale opties in de sidebar van de editor. Als je de sidebar niet ziet, klik je simpelweg op het tandwielpictogram naast de knop Publiceren.

De blokinstellingen zijn beschikbaar in de sidebar.
De blokinstellingen zijn beschikbaar in de sidebar.

Dit blok biedt alleen de geavanceerde instelling.

Geavanceerd

Met het tabblad Geavanceerd kun je een CSS-klasse toevoegen aan je blok, zodat je aangepaste CSS kunt schrijven en de stijl van het blok naar eigen wens kunt aanpassen. Bij het selecteren van een van de drie beschikbare stijlen, wordt dit veld automatisch aangevuld met de CSS-klasse die betrekking heeft op de gekozen stijl.