Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Deelknopblok

Deelknopblok

Gebruik het Deelknopblok om je lezers de mogelijkheid te geven je content eenvoudig te delen via Facebook, Tumblr, LinkedIn, WhatsApp en verschillende andere services, zodat je je ideeën online kan verspreiden.

Instructievideo

Adding and configuring the Sharing Buttons block

Het Deelknopblok toevoegen

Om het Deelknopblok toe te voegen, klik je op het invoegpictogram + Blok en zoek je naar ‘deelknop’. Klik erop om het blok te voegen aan een sjabloon, bericht of pagina.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Deelknoppen toevoegen

Nadat je het Deelknopblok hebt toegevoegd, klik je op het invoegpictogram + Blok dat in het blok wordt weergegeven om je eerste knop te kiezen:

Een pijl wijst naar de knop + Blok binnen het deelknopblok.

Er wordt een lijst met knoppen weergegeven. Klik op de knop die je wilt toevoegen en herhaal het proces voor elke service bedoeld voor het delen op social media waarvoor je een knop wilt weergeven.

Je kan knoppen toevoegen voor de volgende ondersteunde services:

• Print
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Mail
  • Mastodon
  • Pinterest
  • Pocket
  • Reddit
  • Telegram
  • Tumblr
  • WhatsApp
  • X/Twitter
  • Nextdoor
  • Bluesky

Menubalk van Deelknopblok

Als je op het Deelknopblok klikt, wordt erboven of eronder een werkbalk met opties weergegeven:

Menubalk van Deelknopblok.

De menubalk van het Deelknopblok bevat de volgende opties:

Instellingen van Deelknopblok

Als je op het blok klikt, zie je aanvullende blokinstellingen in de rechterzijbalk. Als je de zijbalk niet ziet, moet je wellicht op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven. Dit pictogram lijkt op een vierkant met twee oneven kolommen:

Het instellingenpictogram in de Editor met een zwarte achtergrond en daaronder de tooltip 'Instellingen'.
Klik op het pictogram Instellingen om de blokinstellingen te openen

Het Deelknopblok bevat de volgende instellingen:

Opmaakinstellingen

• Uitlijning: lijn alle individuele knoppen in het blok links, rechts of in het midden uit. Je vindt ook de optie om gelijke ruimte te creëren tussen elke knop.
  • Oriëntatie: als het blok meerdere deelknoppen bevat, worden ze horizontaal (naast elkaar) of verticaal (onder elkaar) weergegeven.
  • Terugloop toestaan: als deze optie is ingeschakeld (aanbevolen), worden meerdere knoppen naar een nieuwe regel verplaatst als het browservenster te klein is om elke knop op dezelfde regel weer te geven.
Opmaakinstellingen worden weergegeven.

Kies de weergave van de knop

Je kan kiezen uit verschillende weergaven van de deelknoppen voor social media:

Pictogram en tekst:

Deelknoppen met het knoppictogram en de tekst.

Alleen pictogram:

Deelknoppen met alleen het knoppictogram.

Alleen tekst:

Deelknoppen met alleen de tekst van de knop.

Het Deelknopblok bevat ook geavanceerde instellingen.

Deelknopblokstijlen

Klik in de zijbalk met blokinstellingen op het pictogram Stijlen om de ontwerpinstellingen voor het blok te openen. Het pictogram Stijlen heeft de vorm van een cirkel waarbij de helft is ingekleurd:

Een pijl wijst naar het pictogram Stijlen waar je op kan klikken om het gedeelte Blokstijlen te openen.

Het Deelknopblok bevat de volgende stijlinstellingen: