Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Blokfout: Onverwachte of ongeldige inhoud

Blokfout: Onverwachte of ongeldige inhoud

Een blok kan af en toe een foutmelding weergeven wanneer de content een formatprobleem bevat. Er zijn enkele manieren om dit probleem op te lossen.

Foutenoverzicht

De volgende melding wordt weergegeven wanneer een blok een fout bevat

Dit blok bevat onverwachte of ongeldige inhoud.

Schermafbeelding: de afbeelding toont een blok met een foutmelding. Een blok met de foutmelding: "Dit blok bevat onverwachte of ongeldige inhoud."

Hier kunnen verschillende oorzaken achter liggen. Een veelvoorkomende oorzaak is dat wanneer er een syntaxfout is gemaakt wanneer je de HTML of het blok aanpast in de code-editor. Je kunt dan de HTML nalopen op onjuiste syntaxis.

Als je een blok van derden gebruikt dat is geïnstalleerd via plugins bij het Business- of eCommerce-abonnement, dan kan de fout zich voordoen wanneer je een verouderde versie van het blok gebruikt of de opmaak onjuist blijkt. In deze gevallen kun je de fout rechtstreeks melden bij de maker van de plugin.

Vier manieren om de fout op te lossen

Het blok heeft verschillende opties om de fout op te lossen: Oplossen, Omzetten in HTML, en een knop met drie punten, met de opties Omzetten naar klassiek blok en Blokherstel proberen.

Schermafbeelding: Een blok met de foutmelding "Dit blok bevat onverwachte of ongeldige inhoud." heeft drie knoppen eronder staan. De afbeelding toont de derde knop in geactiveerde staat en het menu met drie punten is zichtbaar, alsook de opties Omzetten naar klassiek blok en Blokherstel proberen.

Oplossen
Schermafbeelding: de afbeelding toont de knop Oplossen binnen een blok met een foutmelding

Met de knop Oplossen wordt geprobeerd automatisch een blokgebaseerde oplossing te zoeken met de knop ‘Omzetten in blokken’ aan de rechterzijde. De oplossing wordt vergeleken met rechtstreeks omzetten in HTML:

Schermafbeelding: in het venster Blok oplossen wordt het omzetten van de ongeldige inhoud in een aangepast HTML-blok (linkerkolom) vergeleken met het oplossen van de fouten, waarbij de verbeterde content wordt teruggezet naar het oorspronkelijke blok.

Omzetten in HTML

Met het omzetten in HTML-blok wordt de ongeldige inhoud rechtstreeks omgezet in een HTML-blok. Dit is dezelfde functie als de optie ‘Omzetten in HTML’, die onderdeel is van de bovenstaande optie Oplossen.

Schermafbeelding: een blok toont de tekst "Dit blok bevat onverwachte of ongeldige inhoud." en wijst naar 'Omzetten in HTML'.

Omzetten in klassiek blok

Om de ongeldige inhoud om te zetten in een klassiek blok, klik je op de knop met drie punten en kies je ‘Omzetten in klassiek blok’:

Schermafbeelding: een blok toont de tekst "Dit blok bevat onverwachte of ongeldige inhoud." en heeft drie knoppen onder de tekst staan. De tweede knop heet 'Omzetten in HTML'.

Blokherstel proberen

Om te controleren of de blokeditor het blok kan herstellen naar het moment voordat de fout zich voordeed, klik je op het menu met de drie punten en kies je ‘Blokherstel proberen’:

Schermafbeelding: een blok toont de tekst "Dit blok bevat onverwachte of ongeldige inhoud." en heeft drie knoppen onder de tekst staan. De derde knop is een knop met drie punten, dat een menu opent met twee vervolgopties. De tweede optie in dit menu is 'Blokherstel proberen'.

Met deze optie kun je het blok bekijken zoals het eerder was, zodat je de mogelijke oorzaak van de fout eruit kunt krijgen.