Terug naar Ondersteuning Je site ontwerpen Sjabloon aanmaken

Sjabloon aanmaken

Je kan een nieuw sjabloon ontwerpen en deze toepassen op specifieke pagina’s of berichten. Volg de stappen in deze handleiding om een nieuw sjabloon aan te maken.

Een menu aanmaken in de site-editor

Volg deze stappen om een nieuw sjabloon aan te maken:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Ga naar Weergave → Editor om de site-editor te openen.
  3. Klik op de optie ‘sjabloon’ in de sidebar links.
  4. Klik rechtsboven op de knop ‘Nieuw sjabloon toevoegen‘ om een nieuw sjabloon aan te maken.
  5. Kies uit:
    • Een van de ingebouwde sjablonen die je vervolgens kan aanpassen of
    • Selecteer ‘Aangepast sjabloon‘ onderaan om een volledig nieuwe leeg sjabloon te maken.
  6. Kies een bestaand patroon of klik op ‘Overslaan’ om met een leeg sjabloon te beginnen.
  7. Voeg een Contentblok toe zodat het sjabloon de content van de pagina/het bericht bevat dat je later toevoegt.
  8. Klik op het pictogram + blok toevoegen om gewenste blokken of patronen in je sjabloon in te voegen.
  9. Zodra je je ontwerp hebt afgerond, klik je op de knop ‘Opslaan’ om je sjabloon beschikbaar te maken op de site.
Slow down or speed up the video using the controls in the lower right corner after clicking Play

Een nieuw sjabloon aanmaken in de pagina-editor

Als je aan een afzonderlijk stukje content werkt, zoals een pagina of bericht, kan je een nieuw sjabloon aanmaken door deze stappen te volgen:

1. Klik in de sidebar met instellingen op de naam van het sjabloon en selecteer vervolgens de optie Nieuw sjabloon aanmaken, zoals te zien is aan de rechterkant.
  2. Geef je nieuwe sjabloon een beschrijvende naam, zoals ‘Bericht met sidebar’, en klik op de knop ‘Aanmaken’.
  3. Je kan nu de structuur bewerken waarin je pagina wordt weergegeven.
    • Zorg ervoor dat je een Contentblok toevoegt, zodat het sjabloon de individuele content van de pagina/het bericht bevat.
  4. Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Bijwerken’ in de rechterbovenhoek om je nieuwe sjabloon op te slaan.
Menu met sjabloonopties met de optie om een nieuw sjabloon aan te maken gemarkeerd.