Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Menu's Een menu met links naar social media aanmaken

Een menu met links naar social media aanmaken

Met een menu met links naar social media kunnen de bezoekers van je website je gemakkelijk vinden op social media, aangezien het aantrekkelijke pictogrammen weergeeft voor diensten als Facebook, Instagram, YouTube en nog veel meer. Deze handleiding legt uit hoe je een menu met links naar social media aanmaakt.

Een voorbeeld van een menu met links naar social media in het thema Maywood.

Een Social media-menu toevoegen

Volg de stappen hieronder om een menu met links naar social media toe te voegen aan je site.

📌

Om te bepalen welk gedeelte van deze handleiding je moet volgen, ga je naar je dashboard en kijk aan de linkerkant je onder Weergave. Als je Editor ziet, gebruik je het gedeelte Site-editor in deze handleiding. Anders ga je naar de instructies voor WAP Admin of Aanpasser.

Selecteer het juiste tabblad voor je ontwerpinterface:

Geef in de site-editor een menu met links naar social media weer door het blok Pictogrammen van social media in te voegen. Volg deze stappen om een nieuw menu met links naar social media toe te voegen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Ga naar Weergave → Editor.
  3. Selecteer het sjabloon of het sjabloononderdeel dat je wilt bewerken of klik op de voorbeeldweergave van je site om de site-editor te openen.
  4. Open de Lijstweergave in de linkerbovenhoek van je scherm (dat is het pictogram dat lijkt op drie horizontale lijnen boven elkaar).
  5. Selecteer een positie en klik op het pictogram ‘ + Blok toevoegen‘.
  6. Zoek naar het blok Pictogrammen van social media en klik op deze toe te voegen.
  7. Klik op het pictogram ‘+’ en selecteer het pictogram voor het eerste social media-profiel dat je wilt toevoegen.
    • Je kan zoeken naar een specifiek social media-netwerk of op de link ‘Alles doorzoeken’ klikken om alle beschikbare social media-netwerken te bekijken.
  8. Klik op het zojuist toegevoegde pictogram en voer de URL van je social media-profiel in. Druk op enter/return op je toetsenbord om het in te dienen, of klik op het pictogram ‘Toepassen’ (een gebogen pijl).
  9. Herhaal dit voor zoveel pictogrammen als je wilt toevoegen.
  10. Klik op de knop ‘Opslaan’ om je wijzigingen te bewaren.

Instructievideo

Vertraag of versnel de video met behulp van de bedieningselementen in de rechterbenedenhoek nadat je op Afspelen hebt geklikt

Ondersteunde Pictogrammen voor social media

Als je doorverwijst naar een van de volgende sites in je menu met links naar social media, wordt het pictogram hiervan automatisch in je menu weergegeven:

• 500px
  • Amazone
  • Appel
  • Bandcamp
  • Behance
  • CodePen
  • DeviantArt
  • Digg
  • Dribbble
  • Dropbox
  • Etsy
  • Facebook
  • Flickr
  • FourSquare
  • Github
  • Aanraders
  • Google+
  • Instagram
  • LinkedIn
  • E-mail (mailto:-links)
  • Meetup
  • Medium
  • Pinterest
  • Pocket
  • Reddit
  • RSS-feed (URL’s met /feed/)
  • Skype
  • SlideShare
  • Snapchat
  • SoundCloud
  • Spotify
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitch
  • Twitter
  • Vimeo
  • VK
  • WordPress
  • Yelp
  • YouTube

Oudere thema’s kunnen andere pictogrammen ondersteunen. In de documentatie van je thema staat mogelijk een lijst met ondersteunde pictogrammen.