Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Menu's Links toevoegen aan een menu

Links toevoegen aan een menu

Een menu bevat links naar pagina’s, blogberichten en overige inhoud, zodat je bezoekers eenvoudig op je site kunnen navigeren. In deze handleiding zie je hoe je links aan je menu kan toevoegen.

📌

Om te bepalen welk gedeelte van deze handleiding je moet volgen, ga je naar je dashboard en kijk aan de linkerkant je onder Weergave. Als je Editor ziet, gebruik je het gedeelte Site-editor in deze handleiding. Anders ga je naar de instructies voor WAP Admin of Aanpasser.

Typen menu-items

Hier volgt een lijst met alle typen inhoud die je aan je menu kan toevoegen:

Als je plugins op je site hebt geïnstalleerd, kunnen deze mogelijk ook extra menu-opties toevoegen.

Menu-items toevoegen in de Site-editor

In de Site-editor is je menu afkomstig uit het Navigatieblok. Volg deze stappen om een nieuw menu-item toe te voegen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Ga naar Weergave → Editor.
  3. Klik aan de rechterkant van het scherm om het bewerkingsgedeelte te openen.
    • Je kan ook Patronen selecteren en de koptekst of een ander sjabloononderdeel kiezen dat je menu bevat.
  4. Klik op de koptekst en klik op de knop ‘Bewerken‘.
  5. Selecteer het Navigatieblok (de lijstweergave kan hier handig zijn).
  6. Klik op het invoegpictogram + Blok dat nu verschijnt op het Navigatieblok.
  7. Er verschijnt een pop-up waarin je een nieuwe link kan toevoegen.
    • Kies uit een van je recentelijk bijgewerkte pagina’s.
    • Zoek op naam en selecteer een gepubliceerd(e) pagina, bericht, categorie of tag. Privé- of conceptcontent wordt hier niet weergegeven.
    • Typ of plak handmatig om een link (inclusief een externe link van een andere site) aan je menu toe te voegen.
  8. Nadat je een menu-item hebt toegevoegd, kan je op de tekst klikken om desgewenst aan te passen wat deze zegt, zoals afgebeeld in het volgende gedeelte.
  9. Klik op Opslaan om je wijzigingen te publiceren.

Nu je de menu-items hebt toegevoegd, kan je de items opnieuw sorteren, vervolgkeuzemenu’s aanmaken en nog veel meer doen.

Instructievideo

Slow down or speed up the video using the controls in the lower right corner after clicking Play

Een bestaand menu-item bewerken

Je kan een bestaand menu-item in een Navigatieblok bewerken door deze stappen te volgen (ook weergegeven in de video hieronder):

1. Ga naar je dashboard.
  2. Ga naar Weergave → Editor.
  3. Klik aan de rechterkant van het scherm om het bewerkingsgedeelte te openen.
  4. Klik op het pictogram Lijstweergave (de drie horizontale streepjes boven elkaar) bovenin je scherm.
  5. Zoek in de lijstweergave naar het Navigatieblok en de menu-items erin.
  6. Klik op een bestaand menu-item om deze te selecteren.
  7. Breng je wijzigingen aan, zoals:
  8. Klik op ‘Opslaan‘ om je wijzigingen op te slaan.
Slow down or speed up the video using the controls in the lower right corner after clicking Play

Menu-items toevoegen in WP Admin

Op sites met klassieke thema’s kan je menu-items toevoegen met behulp WP Admin door deze stappen te volgen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Ga naar Weergave → Menu’s.
  3. Zorg ervoor dat het juiste menu is geselecteerd bovenaan het scherm:
Naast 'selecteer een menu om te bewerken' wordt het geselecteerde menu uitgelicht door een pijl.
  1. Onder Menu-items toevoegen vink je de vakjes aan voor elk nieuwe menu-item dat je wilt toevoegen. Je kan kiezen uit Pagina’s, Berichten, Categorieën, Aangepaste links en meer.
  2. Klik op Aan menu toevoegen. Elke van de categorieën die je in de vorige stap hebt geselecteerd zullen worden toegevoegd aan het menu.
  3. Als je wilt dat de menu-items in een andere volgorde verschijnen, klik en sleep ze dan naar de gewenste plek. Meer over het reorganiseren van menu’s.
  4. Klik op Menu opslaan onderaan het scherm wanneer je klaar bent:
De knop Menu opslaan is gemarkeerd met een oranje pijl.

Menu-items toevoegen in de Aanpasser

Op sites met klassieke thema’s kan je menu-items toevoegen met behulp van het Aanpassingsmenu door deze stappen te volgen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Ga naar Weergave → Aanpassen → Menu’s.
  3. Kies het menu waar je menu-items aan wilt toevoegen. Als je hier geen menu ziet, maak je eerst een menu aan.
  4. Zorg ervoor dat je ten minste één menu-locatie hebt geselecteerd, anders is het menu niet zichtbaar.
  5. Klik op de knop + Items toevoegen.
  6. Onder Pagina’s zie je een lijst met de op je site gepubliceerde pagina’s (privépagina’s en conceptpagina’s worden niet op de lijst weergegeven.) Klik op een paginatitel om deze aan je menu toe te voegen. Je kan tevens berichten, portfolioprojecten, blogcategorieën, aangepaste links naar andere websites en meer toevoegen.
  7. Als je de items wilt sorteren of vervolgkeuzemenu’s wilt aanmaken, dan klik je op Sorteren. Dit wordt hier in verder detail beschreven.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan om de wijzigingen aan je site te publiceren.
een animatie die de handeling toont van het klikken op Items toevoegen in het Aanpassingsmenu, en het navigeren door de verschillende types menu-items die kunnen worden toegevoegd.
Een korte animatie waarin wordt uitgelegd hoe je items aan je menu kan toevoegen.

Instructievideo

Transcript van video

Om je websitemenu toe te voegen of aan te passen, ga je naar je startpagina en ga je met de cursor op ‘Weergave’ staan. Klik op Aanpassen.

Klik in het Aanpassingsmenu op de knop Menu’s. Klik vervolgens op je bestaande menu.

Begin nu met het toevoegen van items of links aan je menu.

Door op de plus te klikken, worden bestaande pagina’s, categorieën of tags toegevoegd, evenals links naar externe sites.

Door op Sorteren te klikken, kan je je site snel organiseren, zodat je nieuwe menu automatisch wordt bijgewerkt en je eenvoudig een voorbeeldweergave kan bekijken.

Klik op Wijzigingen opslaan en je bent klaar!

Ga naar WordPress.com/support voor meer informatie.

Nieuwe pagina toevoegen

Als je pagina’s aan je menu toevoegt, zie je een lijst met je gepubliceerde pagina’s gevolgd door de optie Nieuwe pagina toevoegen die er als volgt uitziet:

Met de optie Nieuwe pagina toevoegen wordt een gloednieuwe lege pagina aangemaakt op je site en deze pagina wordt aan je menu toegevoegd. Je kan later inhoud toevoegen aan deze pagina door naar Pagina’s in je dashboard te gaan. Berichten, projecten en testimonials hebben dezelfde opties.

Als je al een pagina hebt aangemaakt en aan je menu wilt toevoegen, dan gebruik je de optie Nieuwe pagina toevoegen niet. Selecteer in plaats daarvan de bestaande pagina uit de bovenstaande lijst. Als je pagina daar niet wordt weergegeven, komt dit omdat:

De tekst van een menu-item aanpassen

Een menu-item hoeft niet dezelfde tekst te gebruiken als de pagina waar het naar verwijst. Je kan de naam van het menu-item, zoals deze op je site wordt weergegeven, wijzigen.

Klik eerst op het menu-item om de opties uit te vouwen, en voer de nieuwe tekst vervolgens in het vakje Navigatielabel in.

💡

Zo zou je je pagina bijvoorbeeld de naam Contact opnemen met het team kunnen geven, maar op het menu wil je het alleen als “Contact” weergeven.

een animatie die een uitgeklapt menu weergeeft met de optie om het navigatielabel te wijzigen.