Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Menu's Categorieën toevoegen aan een menu

Categorieën toevoegen aan een menu

Het is gebruikelijk om als blogger categorieën aan je menu toe te voegen, zodat lezers berichten kunnen bekijken over een bepaald onderwerp in je blog. In deze handleiding zie je hoe.

Je berichten categoriseren

De eerste stap is ervoor zorgen dat je ten minste één blogbericht hebt gepubliceerd en er een categorie aan toewijzen. Volg je de onderstaande stappen om een categorie toe te wijzen aan een bericht:

1. Klik op Berichten in je WordPress.com-dashboard.
  2. Klik op Nieuw bericht toevoegen om een nieuw bericht toe te voegen, of kies een bestaand bericht om te bewerken.
  3. Vouw onder de berichtinstellingen rechts op de pagina de optie Categorieën uit.
  4. Vink het vakje naast een categorie aan om het aan een bericht toe te wijzen. Als je nog geen categorieën hebt, klik je op Nieuwe categorie toevoegen om je eerste categorie aan te maken.
  5. Als je klaar bent, druk je op Bijwerken om je wijzigingen op te slaan.

Ontdek hier meer over categorieën.

Het gedeelte Categorieën van de berichteditor geeft bestaande categorieën weer om aan te vinken. Je kan ook het zoekvak vlak boven de lijst gebruiken. Onderaan zie je de knop Nieuwe categorie toevoegen.

Voeg een categorie toe aan je menu

Voeg een categorie toe aan je menu, zodat je bezoekers eenvoudig naar specifieke berichtcategorieën op je site kunnen navigeren. In dit gedeelte leer je hoe je de categorieën die je hebt aangemaakt aan je menu toevoegt.

📌

Om te bepalen welk gedeelte van deze handleiding je moet volgen, ga je naar je dashboard en kijk aan de linkerkant je onder Weergave. Als je Editor ziet, gebruik je het gedeelte Site-editor in deze handleiding. Anders ga je naar de instructies voor WAP Admin of Aanpasser.

Selecteer het juiste tabblad voor je ontwerpinterface:

In de Site-editor is je menu afkomstig uit het Navigatieblok. Volg deze stappen om een menu-item uit een categorie toe te voegen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Ga naar Weergave → Editor.
  3. Selecteer het sjabloon of het sjabloononderdeel dat je wilt bewerken of klik op de voorbeeldweergave van je site om de site-editor te openen.
  4. Open de Lijstweergave in de linkerbovenhoek van je scherm (dat is het pictogram dat lijkt op drie horizontale lijnen boven elkaar).
  5. Selecteer het Navigatieblok, wat zich kan bevinden in andere blokken als KoptekstGroep of Rij.
  6. Klik op het ‘+ blokinvoegpictogram‘ dat nu verschijnt op het Navigatieblok.
  7. Zoek naar de naam van de categorie en kies deze uit de lijst. Het categorielabel wordt naast de categorienaam in de zoekresultaten weergegeven.
  8. Nadat je een categorie aan het menu hebt toegevoegd, kan je:
  9. Klik op de knop ‘Opslaan‘ om je wijzigingen op te slaan.

Als bezoekers op de categorie in je menu klikken, worden ze doorverwezen naar een pagina waarop alleen berichten uit die categorie worden weergegeven.