Terug naar Ondersteuning Je site ontwerpen Je site resetten

Je site resetten

Je kan al je content verwijderen, WordPress herstellen naar de standaardinstellingen en opnieuw beginnen met een gloednieuwe website. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je je website opnieuw kan instellen.

Risico’s en overwegingen

Door je site opnieuw in te stellen, wordt alle bestaande site-inhoud verwijderd, zodat je opnieuw kan beginnen. Bedenk of je het goed vindt dat je site het volgende kwijtraakt:

Voor alle sites

• Pagina’s
  • Berichten
  • Media
  • Sjablonen
  • Extra CSS
  • Aanpassingen

Voor sites met plugins

• Alle plugins en hun instellingen
  • Geüploade thema’s en hun instellingen
  • Database van de site
  • Bestandssysteem van de site

De volgende items worden niet gewijzigd of verwijderd:

Een site resetten

Je site volledig resetten:

1. Ga naar het dashboard van je site.
  2. Navigeer aan de linkerkant naar Instellingen → Algemeen.
  3. Scrol naar beneden en klik op de optie ‘Je site resetten‘.
  4. Op de volgende pagina wordt de inhoud weergegeven die moet worden verwijderd.
    • Als er plugins op je site zijn geïnstalleerd, kan je de site herstellen naar voor de reset als je van gedachten verandert.
    • Als je site geen geïnstalleerde plugins heeft, is de reset onomkeerbaar. Voordat je de site opnieuw instelt, kan je een kopie van de content van je site downloaden door op de link ‘Pagina exporteren‘ te klikken.
    • Siteresets zijn niet beschikbaar voor testsites.
  5. Als je er klaar voor bent om de sitereset te bevestigen, typ dan de domeinnaam van je site in het tekstveld. Dit is een extra controle om te controleren of je de juiste site opnieuw instelt.
  6. Klik op de knop ‘Site resetten‘.
  7. Een zwarte banner in de rechterbovenhoek geeft een melding weer wanneer de reset is voltooid. Je ontvangt ook een e-mail op het adres dat aan je WordPress.com-account is gekoppeld om te bevestigen dat de site is gereset.
De pagina Sitereset met een numerieke lijst van de inhoud die wordt verwijderd en een tekstveld voor het invoeren van de domeinnaam van de site, naast de knop 'Site resetten'.

Plugins resetten

Er zijn plugins die een WordPress-website kunnen resetten. Reset-plugins zijn echter niet compatibel met WordPress.com omdat ze essentiële bestanden en SQL-gegevens verwijderen, wat resulteert in een defecte website. In plaats daarvan kan je het bovenstaande proces volgen.