Terug naar Ondersteuning Account Gravatars

Gravatars

Wanneer je een WordPress.com-account aanmaakt, is er ook een Gravatar-URL voor je gereserveerd op basis van je gebruikersnaam op WordPress.com. Je kan een Gravatar-account aanmaken door een foto te uploaden via Mijn profielinstellingen of door op een gewenst moment in te loggen bij Gravatar met behulp van je inloggegevens voor WordPress.com. Je WordPress.com- en Gravatar-accounts worden automatisch gekoppeld. Gravatar betekent wereldwijd erkende avatar (Globally Recognized Avatar).

Zodra je je avatar instelt, zie je deze wanneer je reageert op blogs, wanneer je een bericht plaatst op de forums, bij elk bericht dat wordt weergegeven in de communityfuncties van WordPress.com en op elke andere site die gebruikmaakt van de functie van Gravatar.

Hier volgen een paar voorbeelden van hoe we avatars weergeven op WordPress.com.

Een reactiethread op een bericht waarin de naam van de auteur van de reactie, de afbeelding en de reactie worden weergegeven.
Reacties op een blogbericht
Een reactiethread in de WordPress Reader, met daarin de naam van de auteur, afbeelding en reactie.
Scherm voor reactiebeheer

Gravatar Hovercards

Gravatar-informatie wordt ook weergegeven in Hovercards, die worden weergegeven wanneer mensen met de muis over de avatarafbeelding in reacties en op andere plekken gaan.

een persoon met zijn naam, locatie en beschrijving.
Gravatar Hovercards

Een avatar uploaden

Ga naar Mijn profielinstellingen en klik op de avatar linksboven.

het scherm Mijn profiel met een afbeelding waarop de tekst 'Klik om de foto te wijzigen' staat.

Er verschijnt een pop-up waarin je een foto kan selecteren vanaf je computer. Zodra je een foto selecteert, heb je de mogelijkheid om je foto te draaien, spiegelen of bij te snijden.

een profielafbeelding met bijsnijdlijnen eromheen en knoppen onderaan met de tekst 'Annuleren', 'Herstellen' en 'Mijn foto wijzigen'.
Je foto bijsnijden

Breng de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens op Mijn foto wijzigen om je nieuwe Gravatar-foto op te slaan.

Een avatar verwijderen

Ga naar Mijn profielinstellingen en klik op het informatiepictogram op je Gravatar-foto.

Een pijl die naar het informatiepictogram aan het einde van de tekstregel wijst waar staat: 'Je profielfoto is openbaar'.

Er verschijnt een pop-upvenster: Klik op de Gravatar-link om naar je Gravatar-profielpagina te gaan.

het pop-upvenster dat verschijnt nadat je op het informatiepictogram hebt geklikt met de tekstlink 'Gravatar' gemarkeerd.

Als je nog niet bent aangemeld bij Gravatar.com, klik dan op Aanmelden om je aan te melden met je WordPress.com-account.

een pijl die naar de optie Aanmelden op gravatar.com wijst.

Er wordt een lijst weergegeven van alle e-mailadressen die aan je account zijn gekoppeld. Klik op de link Afbeelding verwijderen voor het juiste e-mailadres. Vervolgens wordt het standaard Gravatar-logo gebruikt.

De link Afbeelding verwijderen is gemarkeerd.

Gravatar-shortcode

Met de Gravatar-shortcode kan je een Gravatar-afbeelding insluiten in een bericht, pagina of tekstwidget.

1. Bewerk de pagina of het bericht waaraan je je Gravatar wilt toevoegen
  2. Voeg het shortcodeblok toe door /shortcode te typen of het pictogram Blok invoeger te gebruiken om het shortcodeblok toe te voegen
  3. Voer de volgende shortcode in en vervang user@yourgroovy.com door het e-mailadres dat aan je Gravatar is gekoppeld
[gravatar email="user@yourgroovy.com" size="128"]

Je kan ook de volgende lay-outopties aanpassen:

Gravatar-widget

Met de Gravatar-widget kan je een Gravatar-afbeelding en wat aangepaste tekst weergeven. Dit is ideaal voor het weergeven van een kort Over mij-gedeelte in de sidebar of voettekst van je blog.

Zo ziet dit eruit:

Gravatar-widget met een afbeelding en tekst van de auteur.

Een Gravatar-widget toevoegen:

1. Ga naar Mijn site → Weergave → Aanpassen → Widgets
  2. Klik op het pictogram Blok invoeger en typ Gravatar om de opties van je Gravatar-widget te bekijken
  3. Klik op het Gravatar-pictogram om de widget toe te voegen
Blokkiezer geactiveerd met een vak om het Gravatar-pictogram

Zodra je de widget aan je site toevoegt, zie je de volgende widgetinstellingen:

Titel: de titel van je Gravatar-afbeelding. (d.w.z. Over mij, Over de auteur)

Een gebruiker selecteren: selecteer een geregistreerde gebruiker van je blog of kies aangepast en voer een e-mailadres in het vak hieronder in.

Grootte: selecteer een grootte voor de Gravatar-afbeelding (klein, middelgroot, groot, extra groot).

Uitlijning: selecteer een uitlijning voor de Gravatar. Links en rechts laten de tekst aan weerszijden van de afbeelding vloeien, terwijl in het midden de afbeelding wordt geplaatst. De tekst wordt niet onder de afbeelding uitgelijnd.

Gravatar-link: als je wilt dat je Gravatar-afbeelding naar een andere pagina verwijst (d.w.z. je pagina Over mij), voer dan hier een URL in.

Tekst: voer de tekst (HTML is toegestaan) in die je bij je Gravatar wilt weergeven.

Gravatar-profielwidget

Met de Gravatar-profielwidget kan je je Gravatar-afbeelding en meer van je Gravatar-profielgegevens ophalen dan in de Gravatar-widget.

Zo ziet dit er bijvoorbeeld eruit:

Gravatar-profielvoorbeeld met profielafbeelding, auteursnaam en profielbeschrijving.

Om bijvoorbeeld een Gravatar-profielwidget toe te voegen:

1. Ga naar Mijn site → Weergave → Aanpassen → Widgets
  2. Klik op het pictogram Blok invoeger en typ Gravatar om de opties van je Gravatar-widget te bekijken
  3. Klik op het Gravatar-profielpictogram om de widget toe te voegen
Blokkiezer geactiveerd met een vak om het Gravatar-profielpictogram

Zodra je de widget aan je site toevoegt, zie je de volgende widgetinstellingen:

Titel: de titel van je Gravatar-profielblok. (d.w.z. Over mij, Over de auteur)

Een gebruiker selecteren: selecteer een geregistreerde gebruiker van je blog of kies aangepast en voer een e-mailadres in het vak hieronder in. Gebruikers kunnen meerdere adressen hebben in één Gravatar-account, maar alleen het primaire adres geeft profielinformatie weer.

Persoonlijke links weergeven: hiermee kan je links naar je websites, blogs of andere sites weergeven die beschrijven wie je bent. Je kan je links beheren op Gravatar.com of op je dashboard onder ‘Mijn profiel’.

Accountlinks weergeven: hiermee kan je links naar profielen weergeven die je op het web gebruikt. Deze accountlinks komen van geverifieerde diensten in Gravatar. Je kan je geverifieerde diensten beheren op Gravatar.com of op je dashboard onder ‘Mijn profiel’.

Aanvullende informatie

Ga voor meer informatie naar de ondersteuningspagina van gravatar.com.