Terug naar Ondersteuning Account Een website aan een ander WordPress.com-account overdragen

Een website aan een ander WordPress.com-account overdragen

Je kan het eigendom van een website of blog overdragen naar een ander WordPress.com-account door de stappen in deze handleiding te volgen.

Inhoudsopgave

Voordat je aan de slag gaat
De overdracht starten

Zodra de nieuwe eigenaar als beheerder aan de site is toegevoegd, ga je in het dashboard van WordPress.com naar Instellingen → Algemeen en klik je onder Sitetools op Je site overdragen.

Schermafbeelding van de optie 'Je site overdragen' die te vinden is via Instellingen → Algemeen → Sitetools.

Kies op het volgende scherm in het vervolgkeuzemenu de beheerder aan wie je het eigendom wilt overdragen en klik vervolgens op de knop Doorgaan. Deze instructies zijn van toepassing op zowel sites als blogs.

Schermafbeelding van het vervolgkeuzemenu waarin je de nieuwe site-eigenaar kan kiezen.

Lees de waarschuwingsmelding die op het volgende scherm verschijnt goed door. Om de overdracht te bevestigen dien je de drie verklaringen aan te vinken en vervolgens op de knop Overdracht starten te drukken:

Schermafbeelding met waarschuwingsbericht over het overdragen van Inhoud en eigendom, Upgrades en Domeinen aan de nieuwe eigenaar.
Lees de waarschuwing en bevestig de overdracht om door te gaan. (Selecteer om te vergroten)
De overdracht bevestigen

Je ontvangt een e-mail waarin je wordt gevraagd om de overschrijving te bevestigen. Klik in de e-mail op Overdracht autoriseren om de overdracht te voltooien.

De nieuwe eigenaar ontvangt ook een bevestigingsbericht per e-mail:

Schermafbeelding van een bevestigingsmail die de nieuwe eigenaar ontvangt.
E-mail ontvangen door de nieuwe eigenaar

Werk de contactgegevens van het domein bij

Domeineigenaars moeten actuele en geldige contactgegevens verschaffen. Nadat je het domein overgedragen hebt, is het verstandig om de nieuwe eigenaar eraan te herinneren om diens contactgegevens van het domein bij te werken.