Terug naar Ondersteuning Hosting Een primair datacenter voor je site kiezen

Een primair datacenter voor je site kiezen

WordPress.com-sites met een Business-abonnement worden automatisch toegevoegd aan het optimale datacenter nadat de hostingfuncties zijn geactiveerd. Als je een specifiek datacenter wilt kiezen voor je site, vind je in deze handleiding hoe je dat doet.

Wanneer kies je voor een primair datacenter?

Als je de hostingfuncties op de site met het Business-abonnement nog niet hebt geactiveerd, heb je de mogelijkheid om een primair datacenter te kiezen, zoals hieronder wordt beschreven. Als je niet zeker weet of je de hostingfuncties al geactiveerd hebt, dan ga je naar Instellingen → Hosting-configuratie. Als je bovenaan het scherm de knop ‘Activeren’ ziet, kun je de hostingfuncties activeren en een primair datacenter kiezen.

Als de hostingfuncties van je site al geactiveerd zijn (wat meestal het geval is na het installeren van je eerste plugin of het uploaden van een thema van derden), dan is je site in het optimale datacenter ondergebracht. Het is op dit moment niet mogelijk om je primaire datacenter te wijzigen. We begrijpen wel waarom je dit zou willen doen, dus overwegen we momenteel of we die functie zullen toevoegen.

Hoe kies je voor een primair datacenter?

Volg deze stappen om een primair datacenter te kiezen:

1. Ga naar je dashboard.
  2. Navigeer naar Instellingen → Hosting-configuratie.
  3. Klik bovenaan het scherm op de knop Activeren:
Het scherm Hosting-configuratie wordt weergegeven, maar de pagina is grijs gearceerd, behalve de melding bovenaan met de knop Activeren.
  1. Klik onderaan op de link met In plaats daarvan voor een datacenter kiezen:
Een link onderaan het scherm met de tekst 'In plaats daarvan voor een datacenter kiezen' is met een pijl gemarkeerd.

Selecteer een van vijf opties:

Onze infrastructuur brengt je site standaard onder bij het optimale datacenter. Als je zelf een voorkeur hebt, kun je er ook voor kiezen om je site bij een van de vier bovengenoemde locaties onder te brengen. Je zou een specifieke regio kunnen kiezen om je performance te optimaliseren als je bezoekers zich voornamelijk in die regio bevinden.

Sites met het eCommerce-abonnement

Het is op dit moment niet mogelijk om het primaire datacenter voor je site met een eCommerce-abonnement te wijzigen. We overwegen om deze functie in de toekomst te implementeren.