Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Pagina's en berichten Berichten en pagina's inplannen

Berichten en pagina’s inplannen

Je kan blogberichten op sitepagina’s inplannen zodat ze automatisch worden gepubliceerd op een later moment.

Inplannen

1. Wanneer je klaar bent om je bericht of pagina in te plannen, klik je op Berichten-/Pagina-instellingen in de zijbalk van de berichten- of pagina-editor.
  2. Onder Status en zichtbaarheid klik je op de link Direct naast Publiceren.
  3. Selecteer de datum en tijdstip waarop je bericht moet worden gepubliceerd.
  4. Klik op Inplannen om je bericht of pagina in te plannen.

Wanneer je al een bericht hebt ingepland, verschijnt er een stip onder die datum op de kalender, zoals te zien is op de afbeelding aan de rechterkant.

Het pictogram Instellingen bevindt zich rechts boven in de editor en ziet eruit als een tandwiel.
Als je Berichten-/Pagina-instellingen niet ziet, klik je op het tandwiel naast de knop Publiceren.
De inplanner voor berichten komt tevoorschijn en geeft een kalender en velden om in te typen of de datum te selecteren weer.
Een bericht of pagina inplannen

Zodra je een datum en/of tijdstip in de toekomst instelt, zal de knop Publiceren veranderen in Inplannen.

Wanneer je op Publiceren klikt vóór het inplannen, heb je nog een mogelijkheid om je bericht of pagina in te plannen voordat je deze publiceert.

Wanneer je op Publiceren drukt bij een bericht, kun je deze overzetten naar Inplannen vanaf de pre-publicatiecontrole.

Tips voor het gebruik van deze kalender:

📌

Ingeplande berichten worden getriggerd door het eerste bezoek aan je blog op of na de exacte datum/tijd die je hebt ingesteld. Als je ziet dat het ingeplande moment voorbij is gegaan en je bericht of pagina is niet gepubliceerd, log dan uit bij WordPress.com en bekijk de homepage van je blog. Je bezoek kan ervoor zorgen dat het bericht of de pagina verschijnt.

Inplanningsdatum veranderen

Wanneer je besluit dat je de ingeplande datum voor een bericht of pagina wilt veranderen, bewerk je het bericht of de pagina en klik je op Status en zichtbaarheid om de Publiceringsdatum te veranderen.

Antedateren (publiceren in het verleden)

Soms wil je een bericht of pagina antedateren. Een voorbeeld: wanneer je net bent teruggekomen van een lange reis, wil je misschien een bericht of pagina opstellen voor elke reisdag, waarbij de datums van de berichten of pagina’s overeenkomen met de dagen waarop je weg was. Om een bericht of pagina te antedateren, bewerk je de datum voordat je op Publiceren klikt, zoals hierboven is beschreven. In dit geval zal de knop niet veranderen in Inplannen.

Opnieuw inplannen

Je kan je bericht of pagina opnieuw inplannen door de datum en tijd te bewerken waarop het bericht of de pagina was gepubliceerd, vervolgens een datum en tijdstip in de toekomst in te voeren, en daarna op Inplannen te klikken. Wanneer het ingeplande moment er is, zal het bericht of de pagina van zijn huidige positie in je tijdlijn overspringen naar de meest recente plek op je blog en zullen de nieuwe datum en tijd worden weergegeven. De link voor het bericht of de pagina zal ook veranderen om de nieuwe publicatiedatum weer te geven. Wanneer je een bericht of pagina opnieuw inplant, zal deze niet opnieuw naar je e-mailabonnees worden verzonden.

Inplannen ongedaan maken

Wanneer er een bericht of pagina is ingepland voor een toekomstig moment, maar je je toch bedenkt en direct wil publiceren, bewerk dan je ingeplande bericht of pagina.

Klik op de ingeplande datum naast Publiceren in Berichten-/Pagina-instellingen. Verander de datum naar vandaag. Hierdoor verandert de knop bovenaan van Inplannen naar Publiceren.

Probleemoplossing

Wanneer je ingeplande bericht of pagina niet verschijnt, controleer dan het volgende: