Terug naar Ondersteuning Domeinen en e-mail E-mail E-mail toevoegen via Office 365

E-mail toevoegen via Office 365

Als je een aangepast domein hebt voor je WordPress.com-site (bijvoorbeeld jouwcooledomein.com) en een e-mailadres wil dat is aangepast aan dat domein (zoals contact@jouwcooledomein.com), is één optie om dat e-mailadres aan te maken met Microsoft Office 365. In deze handleiding zie je hoe.

Maak een Office 365-account

Eerst moet je een account aanmaken door naar office.microsoft.com te gaan en je aan te melden voor een Microsoft 365 Business-abonnement om de e-mailservice te gebruiken.

Als je al een Office 365-account hebt, kun je je aanmelden bij je account met je inloggegevens door naar login.microsoftonline.com te gaan.

Als je Office 365 hebt via een wederverkoper als GoDaddy, zijn de instructies in deze handleiding mogelijk niet van toepassing. Raadpleeg je verkoper van Office 365 voor hulp bij het instellen.

Voeg je domeinnaam toe aan Office 365

Als je bent ingelogd bij je Microsoft-account moet je Office 365 laten weten welk domein je wil gebruiken voor je e-mail. Om dit te doen, moet je naar je Microsoft 365-beheerdercentrum gaan: https://admin.microsoft.com/.

Klik in het menu links op Alles weergeven en ga vervolgens naar Domeinen in de groep Instellingen:

Bewegende GIF die het klikken op Alles weergeven, Instellingen en Domeinen weergeeft.

Klik op de knop + Domein toevoegen. Daar kan je vervolgens je domeinnaam in het tekstvak invullen. Klik op de knop Dit domein gebruiken om door te gaan.

Een domein invoeren in Office 365

Daarna wordt je gevraagd je domein te verifiëren met een van de verschillende methoden. We zullen twee van die methoden hier uitleggen.

Verifieer je domein door je aan te melden bij WordPress.com

Microsoft 365 herkent mogelijk dat je domein bij WordPress.com is geregistreerd en geeft je dan de optie Aanmelden bij WordPress.com:

(Als je deze optie niet te zien krijgt, ga dan naar het volgende gedeelte om met een TXT-record te verifiëren.)

Klik op Verifiëren. Er verschijnt een pop-upvenster dat je vraagt om DNS-wijzigingen te autoriseren voor je domein. Klik op Bevestigen.

Het pop-upvenster zal sluiten. Klik vervolgens Doorgaan. Het volgende scherm toont de DNS-records die aan je domein zullen worden toegevoegd. Controleer deze en klik op DNS-records toevoegen. Er zal nog een pop-upvenster verschijnen om de wijzigingen te autoriseren.

Verschijnt het bericht ‘Installatie van domein is voltooid’? Dan ben je klaar en heb je deze gids niet meer nodig.

Verifieer je domein met een TXT-record

Kies de optie TXT-record toevoegen aan de DNS-instellingen van je domein en klik op Doorgaan:

Microsoft zal vervolgens een TXT-waarde weergeven. Dat ziet eruit als MS=ms12345678. Microsoft zal vervolgens een TXT-waarde weergeven. Dat ziet eruit als MS=ms12345678.

Ga in je WordPress.com-dashboard naar Upgrades → Domeinen en klik op het domein dat je wil gebruiken met Office 365.

Klik op DNS-records en vervolgens op Beheren:

Klik op DNS-records en vervolgens op Beheren:

Op het scherm met DNS-records staat een TXT-record met _domainconnect. Als deze is uitgeschakeld, moet je hem inschakelen. Klik op de drie puntjes en schakel Domain Connect in, als dit nog niet is ingeschakeld:

Een pijl die wijst naar de ... naast het domein en de optie Inschakelen is gemarkeerd.

Daarna klik je op E-mailinstelling. Hier zie je meer knoppen om verschillende e-maildiensten in te schakelen. Kies hier Office 365:

Gebruik E-mailinstelling om Office 365 te kiezen, de tweede van links na Google Workspace.

Vul vervolgens in het tekstveld de eerder gekopieerde TXTwaarde in en klik op de knop Office 365 instellen:

Er verschijnt een groen verificatiebericht bovenaan het scherm om te bevestigen dat de records zijn aangemaakt. Je zult merken dat er automatisch een aantal nieuwe DNS-records aan je domein worden toegevoegd. Met deze records kan je met je domein e-mails versturen en ontvangen.

Ga terug naar je Office 365-account en voltooi de laatste stappen. In het Office 365-beheerscherm zie je de knop Verifiëren. Als je op deze knop klikt, controleert Office 365 je domein om te zien of het is geverifieerd.

Het kan even duren voordat Office 365 de record heeft gevonden om je domein te verifiëren, dus maak je geen zorgen als dat niet meteen gebeurt. Je kunt het binnen 15-30 minuten opnieuw proberen als de record even de tijd heeft gehad om te updaten.

Als je je domein eerder hebt geverifieerd in Office 365 zie je de optie om opnieuw te verifiëren mogelijk niet. In dat geval kan je MS=ms12345678 invullen in dat gedeelte.

Test je nieuwe e-mailadres van Office 365

Als je je eerste e-mailadres nog niet hebt aangemaakt, kan je een gebruiker toevoegen vanuit je Microsoft 365-beheercentrum.

Je kunt vervolgens testen of je nieuwe e-mailadres voor Office 365 werkt door een e-mail te sturen naar je nieuwe adres vanaf een ander e-mailadres.

Als je dat hebt gedaan, klik je op Outlook in de menubalk in Office 365 om je nieuwe inbox te openen. Als je die e-mail hebt ontvangen in Office 365 stuur je ook een antwoord terug om te controleren of je ook e-mails kunt verzenden vanuit je nieuwe adres.

Meer hoef je niet te doen! Je zou nu e-mails moeten kunnen verzenden en ontvangen via Office 365 door hier bij WordPress.com je aangepaste domeinnaam te gebruiken.