Terug naar Ondersteuning Account Instellingen De taal en tijdzone van je site instellen

De taal en tijdzone van je site instellen

Met de taalinstelling wordt de standaardtaal van je site geregeld, waaronder ingebouwde knoppen en formuliervelden voor reacties. Door de tijdzone van je site in te stellen, zorg je ervoor dat geplande berichten en pagina’s op de door jou gewenste tijd worden gepubliceerd.

Selecteer de taal van je site

Met de taalinstelling wordt de standaardtaal van je site geregeld. Deze wordt gezien door het publiek. Hiermee wordt de taal ingesteld die wordt gebruikt voor bepaalde tekstelementen van je site die je niet rechtstreeks kan bewerken, zoals het reactieformulier en een aantal ingebouwde knoppen.

Elke blog heeft zijn eigen taalinstelling, zodat je meerdere blogs aan je account kan koppelen en voor elke blog een eigen taal kan instellen.

De taalinstelling vertaalt niet de tekst die je op je site hebt geschreven. Bekijk de opties voor het maken van een site in meerdere talen hier.

Als je een taal kiest die van rechts naar links wordt geschreven, zoals Hebreeuws, dan wordt de lay-out van het thema automatisch gespiegeld zodat de tekst op de juiste wijze van rechts naar links kan worden gelezen.

De taal van je site instellen:

1. Ga naar je WordPress.com-dashboard.
  2. Ga naar Instellingen → Algemeen.
  3. Klik op de optie ‘Taal’ en selecteer de taal waarin je je site wilt weergeven.
  4. Klik op de knop ‘Instellingen opslaan’.

Je kunt helpen WordPress.com-thema’s in meer dan 100 talen te vertalen. Leer meer over hoe je aan de slag kanop ons vertaalportaal.

Je kan ook de taal van je interface wijzigen, wat de taal is die wordt gebruikt voor je WordPress.com-dashboard (niet zichtbaar voor het publiek). Dit is een andere instelling dan de taal van je site.

Tijdzone van je site

Door de tijdzone van je site in te stellen, zorg je ervoor dat geplande berichten en pagina’s op de door jou gewenste tijd worden gepubliceerd. Met behulp van het vervolgkeuzemenu kun je je dichtstbijzijnde locatie selecteren of een specifieke UTC-offset kiezen.

De tijdzone van je site instellen:

1. Ga naar je WordPress.com-dashboard.
  2. Ga naar Instellingen → Algemeen.
  3. Zoek het gedeelte ‘Tijdzone’.
  4. Selecteer je dichtstbijzijnde locatie of kies een specifieke UTC-offset in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op de knop ‘Instellingen opslaan’.