Terug naar Ondersteuning Account Facturering en upgrades Betaalmethoden: PayPal

Betaalmethoden: PayPal

Je kan ook je aankopen op WordPress.com betalen met een PayPal-account. In deze handleiding zie je hoe.

Over PayPal-betalingen

Je kan je PayPal-account koppelen terwijl je een aankoop doet op WordPress.com, zoals wanneer je een abonnement of domein koopt. Je kan PayPal ook toevoegen aan een bestaand abonnement via de instellingenpagina van het abonnement.

Omdat betalingen voor WordPress.com-abonnementen ieder jaar terugkomen, heb je nog steeds een back-up betaalmethode nodig (een gecontroleerd creditcardnummer of geverifieerde bankrekening) die is gekoppeld aan je PayPal-account, zelfs al staat er geld op dat PayPal-account.

PayPal aanvaardt vanuit sommige landen geen betalingen. Als je een creditcard of betaalpas hebt die geregistreerd staat op een adres in een van die landen, kan je niet met je PayPal-account betalen. Daarnaast kan je PayPal niet gebruiken als je met een van de volgende valuta betaalt: BRL (Braziliaanse real), IDR (Indonesische roepia), INR (Indiase roepie) of TRY (Turkse lira).

PayPal gebruiken voor nieuwe aankopen

Als PayPal in je regio beschikbaar is, verschijnt de optie PayPal bij de stap ‘Kies een betaalmethode‘ bij het afrekenen:

Selecteer PayPal tijdens het afrekenen en klik vervolgens op de knop ‘PayPal’ onderaan het scherm om je aankoop af te ronden met PayPal:

Een pijl die naar de knop PayPal bij het afrekenen wijst.

PayPal gebruiken met een bestaand abonnement

Om PayPal te gebruiken voor toekomstige verlengingen van een bestaande aankoop, moet je de volgende stappen nemen:

1. Klik op je Profielpictogram bovenaan je WordPress.com-dashboard.
  2. Selecteer aan de linkerkant de optie voor het menu Aankopen.
  3. Selecteer de upgrade waarvan je de betaalmethode wilt bijwerken.
  4. Klik onder de gegevens op de knop ‘Betaalmethode wijzigen‘.
    • Deze knop wordt niet weergegeven als je niet de eigenaar van het abonnement bent. Neem contact op met de gebruiker op je site die de aankoop heeft gedaan en vraag hem of haar om de betaalmethode bij te werken.
  5. Als PayPal in je regio beschikbaar is, verschijnt de optie ‘PayPal’ bij de velden ‘Creditcard of betaalpas’. Klik op het keuzerondje naast PayPal om het te selecteren:
De optie Aankopen is gemarkeerd.
  1. Klik op de knop PayPal onderaan het scherm. Je wordt doorgestuurd naar PayPal om je account te bevestigen en deze toe te wijzen als de betaalmethode van je abonnement.

Eenmaal toegevoegd zie je het PayPal-account bij het veld ‘Betaalmethode’ van de aankoop:

PayPal wordt weergegeven als de actieve betaalmethode voor een abonnement.