Tags » Shining

America The Beautiful.....again

America The Beautiful…again

America, the beautiful…

do you see what I see?

A country stuck on life support

A dead economy?

America, America…

.please take a breath for me… 187 more words

American

Late in the Day

Late in the day we expected the day
to have no history and thus unhinged
we’d find true home someplace we’d never been—
there it was: clear shining space… 95 more words

Poem

Кога сонце ќе блесни над овој мрачен град

Можам гордо да ве информирам дека денеска ќе ја напишам и мојата прв статија која се разбира ќе биди од рандом тематика. :)

Причината која што ја пишам оваа статија и ја објавувам се разбира е енергијата и изгревањето на првото сонце после подолго време во мојот “прекрасен” град. Иако најавивме пролет пред подолго време дождот и облаците не сакаа да заминат и да не остават во мир и љубов. :)

Многу луѓе ќе речат дека и таквото време е прекрасно и добро…. па да , добро е но размислете колку едно сонце може да ја промени вашата енергија, вашето расположение, а се разбира и да ви даде насмевка на вашето лице.

Секогаш ме мислеа за некој неточен кога им велев, се додека нема насмевки на лицето на луѓето нема да има и сонце, а со првото сонце ќе дојдат и насмевките на луѓето. Се разбира живееме во тешко време каде што сите се нервозни и нерасположени, постојано спремни да се жалат а никогаш да се пофалат или пак да ве расположат и насмеат. Епа зато тука е овој блог, кој што никогаш нема да има тажна, нерасположена или негативна статија. Да му посакаме добредојде на денешното сонце и да се надеваме дека ќе го гледаме уште многу многу долго време во иднина. Да му посакаме добредојде на прекрасната топлина која што ја греј нашата душа и ни ја дава прекрасната и расположена насмевка. Поздрав Македонски народе, уживајте во сонцето, топлината и енергијата. Повторно ќе напоменам дека сонцето беше причината да ја почнам мојата активност. :)

Сонцето значи живот, а животот значи енергија. Сонцето е она кое го исполнува животот со позитивна и расположена енергија. Ако вие сте позитивни, тогаш лесно ќе можете да ја пренесите и на вашите блиски. :)

G.S.Stories

Energy

A Short Gig Review: Devin Townsend Project, Periphery and Shining.

 

Last night (29th march ’15) I went to see a gig at the O2 Academy in Bristol. The Devin Townsend Project (dTp) was the headline band and the act I wanted to see. 585 more words

good evening !

I was supposed to post an update on my life today! However, I have been busy completing a College Application packet I am sending out Tuesday morning!                                           75 more words

A Thank You To All Visitors And Subscribers

“Lightbearers For Jesus” has over 400 shares! Thank you for sharing the Good King and the Light of His Truth with others!

“Lightbearers For Jesus” has over 100 subscribers! 89 more words

The Good King

My First Crush

Perfection walked into my life in third grade. Suddenly, the four year age gap didn’t seem to matter, for Adam’s presence vanquished such petty discrepancies. 286 more words

Love