Tillbaka till support Innehåll och media Ångra ändringar

Ångra ändringar

De flesta av oss gör misstag minst ett par gånger när vi arbetar på vår webbplats. Som tur är finns det metoder för att ångra det vi har gjort. I den här guiden visar vi dig de olika metoderna du kan använda för att ångra ändringar du gör på din webbplats.

Knappen Ångra

När du lägger till text, bilder och annat innehåll på sidorna och inläggen på din webbplats hittar du knappar för att ångra och göra om i redigeringsskärmens övre vänstra hörn. De visas som en bakåtpil för att ångra och en framåtpil för att göra om:

Pilar som pekar på knapparna Ångra och Gör om i redigerarens övre vänstra hörn.
Knapparna Ångra och Gör om i WordPress-redigeraren

Inläggs- och sidversioner

När du arbetar med dina sidor och inlägg sparas ditt arbete automatiskt. Tidigare versioner av dina sidor och inlägg sparas om du behöver återgå till en tidigare version.

Om du vill återställa en tidigare version av en sida eller ett inlägg kan du redigera den/det och klicka på Versioner till höger under Status och synlighet. Då visas alla tidigare sparade versioner av sidan eller inlägget.

Varje gång du sparar ett utkast manuellt eller klickar på Uppdatera så sparas en version. Om Versioner inte visas betyder det att det inte finns några sparade versioner ännu.

En pil pekar på Versioner i sidinställningarna.
Hitta Versioner i inställningarna för sidan/inlägget

Säkerhetskopieringar och återställningar

Det här avsnittet av guiden gäller för webbplatser med WordPress.com Creator- eller Entrepreneur-paketet. Om din webbplats har något av våra äldre paket är funktionen tillgänglig med Pro-paketet.

När du introducerar kod från tredje part på din webbplats (vanligtvis i form av tillägg) kan det vara bra med extra skydd för din webbplats. Därför tillhandahåller vi säkerhetskopior och återställningar för alla WordPress.com-webbplatser som har installerade tillägg och teman från tredje part.

Om du vill se dina säkerhetskopior går du till din adminpanel och klickar på Jetpack → Säkerhetskopia. Säkerhetskopior skapas en gång per dag, och ofta flera gånger på en dag om du gör många ändringar på webbplatsen. Du kan också besöka Jetpack → Aktivitetslogg för att se en lista över åtgärder som har utförts på din webbplats och återställa en säkerhetskopia därifrån.

När du återställer en säkerhetskopia ser din webbplats ut exakt som vid den tidpunkten.