Tillbaka till support Innehåll och media Block Avancerade blockinställningar

Avancerade blockinställningar

Blocken i WordPress-redigeraren innehåller ett antal avancerade inställningar. Den här guiden förklarar hur du använder dessa inställningar.

Öppna de avancerade inställningarna

När du väljer ett block kommer du att hitta ytterligare blockinställningar i den högra sidopanelen. Om du inte ser sidopanelen kan du behöva klicka på ikonen för Inställningar längst upp till höger för att öppna inställningarna. Ikonen ser ut som en kvadrat med två ojämna kolumner:

Ikonen för Inställningar i redigeraren, med ett verktygstips för "Inställningar" nedanför.
Klicka på ikonen för Inställningar för att öppna blockinställningarna

De avancerade inställningarna är inbäddade under sektionen ”Avancerat” i blockinställningarna längst ner.

Tänk på att en del block inte har alla avancerade inställningar som beskrivs i den här guiden. Vilka inställningar som är tillgängliga beror på temat och blocktypen.

HTML-ankare

Skapa ett HTML-ankare för att skapa en hyperlänk eller ett sidhopp. Kolla in vår fullständiga guide för att lära dig hur du skapar ankarlänkar.

Ytterligare CSS-klasser

Lägg till en CSS-klass till ditt block, så att du kan skriva anpassad CSS-kod och utforma blocket som du vill. Kolla in vår fullständiga guide för information om hur du lägger till ytterligare CSS-klasser till block.

Blocknamn

Du kan tilldela ett nytt namn till ett block när det visas i listvyn. Blocknamnet är endast synligt i redigeraren och visas inte offentligt.

Åsidosättande av mönster

För vissa block kan du, när de används i ett synkroniserat mönster, kryssa i rutan med texten ”Tillåt åsidosättande av instanser”. För närvarande är de block som kan åsidosättas blocken Stycke, Rubrik, Bild och Knapp. Du kommer endast att se detta som ett alternativ när du redigerar det synkroniserade mönstret direkt.

Detta gör det möjligt att snabbt ändra specifika block i ett synkroniserat mönster efter att mönstret har infogats. När du redigerar ett block med den här inställningen tillämpad påverkar dina redigeringar endast den aktuella instansen av det synkroniserade mönstret. Redigeringen påverkar inte det ursprungliga mönstret eller andra instanser där det synkroniserade mönstret har infogats.

Låt oss till exempel säga att en bloggare har ett ”Recept”-mönster. Bloggaren kan infoga detta mönster i flera inlägg, vilket säkerställer att layout- och stilkomponenterna, till exempel receptets övergripande design, förblir konsekventa i varje inlägg. Samtidigt kan bloggaren tillåta åsidosättningar av instanser för specifika delar av innehållet, såsom Ingredienser och Steg, eftersom dessa skulle vara specifika för respektive receptinlägg. Dessutom skulle bloggaren kunna gå tillbaka och ändra den övergripande designen på receptmönstret utan att påverka innehållet i enskilda instanser.

Övriga avancerade inställningar

Beroende på vilket block du använder kan du även ha tillgång till ytterligare avancerade inställningar: