Tillbaka till support Domäner och e-post E-post Lägg till e-post med ett befintligt Google Workspace-konto

Lägg till e-post med ett befintligt Google Workspace-konto

Den här artikeln beskriver hur du konfigurerar din webbplats så att den fungerar med ett befintligt Google Workspace-konto (tidigare känt som G Suite). Om du inte redan har Google Workspace kan du lägga till det till din domän här, eller så kan du hitta anvisningar för andra e-postleverantörer på vår sida Lägg till e-post.

Det är för närvarande inte möjligt att överföra ditt Google Workspace-konto för hantering av WordPress.com. Du måste fortfarande betala Google för att hålla ditt Google Workspace-konto aktivt.

Konfigurera Google Workspace automatiskt

Om din domän inte är verifierad med Google ännu har vi ett verktyg som kan tillhandahålla och konfigurera ditt Google Workspace-konto automatiskt! För att göra detta:

1. Hämta din TXT-verifieringspost från Google Admin Console. Du kan följa denna lista med steg för att hämta posten (under ”Hämta din verifieringspost”). Det bör se ut så här:

2. Gå till Mina webbplatser → Uppgraderingar → Domäner och välj den domän du vill konfigurera Google Workspace för.

3. Välj Ändra dina namnservrar och DNS-poster

4. Välj E-postkonfiguration och sedan Google Workspace

5. Klistra in din verifieringstoken från steg 1.

6. Klicka på Konfigurera Google Workspace

Allt är klart!

Konfigurera Google Workspace med en TXT-post

Om din domän redan är verifierad med Google kan du snabbt konfigurera din befintliga Google Workspace genom att lägga till den här TXT-posten till din domän:

google-site-verification=rXOxyZounnZasA8Z7oaD3c14JdjS9aKSWvsR1EbUSIQ

För att lägga till den, gå till Mina webbplatser → Uppgraderingar → Domäner. Välj din domän och välj sedan alternativet Uppdatera dina DNS-poster. Bläddra längst ner på skärmen, välj E-postkonfiguration och sedan Google Workspace och lägg till TXT-posten så att den visas som: google-site-verification=rXOxyZounnZasA8Z7oaD3c14JdjS9aKSWvsR1EbUSIQ

Klicka på Konfigurera Google Workspace så kommer MX-posterna som krävs för att din Google Workspace ska fungera att läggas till för din domän automatiskt.

Konfigurera Google Workspace Manuellt

Om du föredrar att konfigurera Google Workspace manuellt måste du först verifiera din domän med Google och därefter lägga till de korrekta MX- och TXT-posterna.

Steg 1: Verifiera din domän med Google

Om du tidigare har verifierat din domän med Google Workspace är det inte säkert att det här verifieringssteget behövs. I sådana fall kan du hoppa till steg 2 för att lägga till MX- och TXT-posterna.

1. Konfigurera ditt konto med Google Workspace.

2. När du kommer till punkten då Google uppmanar dig att verifiera din domän klickar du på Bekräfta att du äger domänen.

3. Klicka på Fortsätt i popup-rutan.

4. Klicka på rullgardinsmenyn för att välja din domänförvaltare.

5. Välj Annan längst ner i listan.

6. Kopiera koden som börjar med google-site-verification.

Håll Google-instrumentpanelen öppen. Öppna dessutom adminpanelen för din WordPress.com-webbplats i ett annat webbläsarfönster eller en annan webbläsarflik.

8. Gå till Mina webbplatser → Uppgraderingar Domäner och klicka på den domän du vill lägga till Google Workplace för.

9. Välj DNS-poster och sedan Hantera.

DNS-posterna är det tredje alternativet på listan, under Namnservrar.

9. Klicka på Lägg till en post och välj TXT i rullgardinsmenyn. Lämna fältet Namn tomt. I fältet Text klistrar du in koden som du kopierade i steg 6 ovan. Det bör se ut som på följande skärmbild (men med din egen kod efter likhetstecknet).

10. Klicka på knappen Lägg till DNS-post för att lägga till posten. När posten har lagts till kommer du att se den listad under DNS-poster:

Den tillagda TXT-posten i listan DNS-poster.

11. Vänta några minuter och återgå sedan till Google-instrumentpanelen.

12. Klicka på knappen Verifiera längst ner på skärmen.

13. På sidan Grattis klickar du på Fortsätt.

Steg 2: Lägg till MX- och TXT-poster

1. Gå till Mina webbplatser → Uppgraderingar Domäner och välj den domän för vilken du vill lägga till Google Workspace.

2. Välj DNS och sedan Hantera.

3. Klicka på Lägg till en post och välj MX i rullgardinsmenyn Typ längst ner. Lämna rutan Namn tom.

4. Ange alla MX-poster som listas nedan. För att göra detta:

Typ: MX
Namn: (lämna tomt)
Hanteras av: ASPMX.L.GOOGLE.COM
Prioritet: 1

Typ: MX
Namn: (lämna tomt)
Hanteras av: ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
Prioritet: 5

Typ: MX
Namn: (lämna tomt)
Hanteras av: ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
Prioritet: 5

Typ: MX
Namn: (lämna tomt)
Hanteras av: ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
Prioritet: 10

Typ: MX
Namn: (lämna tomt)
Hanteras av: ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM
Prioritet: 10

5. Vi behöver lägga till en TXT-post till:

Typ: TXT
Namn: (lämna tomt)

Text: v=spf1 include:_spf.google.com ~all

För att göra detta:

En skärmbild av dialogrutan DNS-poster, med TXT-posten för G Suite tillagd.

6. Ta bort posten med texten: E-post hanterad av Vidarebefordran av e-post på WordPress.com genom att klicka på de tre punkterna bredvid posten och sedan välja Ta bort.

Du är klar! Din e-post kommer att börja fungera på ett par timmar.

Återställ dina DNS-poster för e-post

Om du av någon anledning behöver återställa dina DNS-poster för e-post till standardinställningarna kan du följa den här beskrivningen.

1. Gå till UppgraderingarDomäner i din WordPress.com-adminpanel
  2. Klicka på domännamnet som e-postadressen är associerad med
  3. Klicka på DNS-poster och sedan på knappen Hantera
  4. Till höger om knappen + Lägg till en post klickar du på de tre punkterna och väljer Återställ DNS-poster för e-post
Skärmen DNS-poster med en pil som pekar på ellipsmenyn med alternativet Återställ DNS-poster för e-post.

Om du inte ser alternativet ”Återställ DNS-poster för e-post”:

• Dina poster för e-post är korrekt konfigurerade
  • Din DNS hanteras inte via WordPress.com

Kontakta oss om du inte kan använda din e-postadress.

Om du har problem med din e-post via Gmail eller Google Workspace, ta en titt på sidan Gmail-problem här.