Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Pictogrammen van social media-blok

Pictogrammen van social media-blok

Gebruik het Pictogrammen van social media-blok om logo’s weer te geven die naar je socialmediaprofielen verwijzen. In deze handleiding zie je hoe je deze pictogrammen aan je website kunt toevoegen.

Hier volgt een voorbeeld:

Instructievideo

Transcript van video

In deze video nemen we een kijkje naar het blok Pictogrammen van social media. Met dit blok kan je pictogrammen van social media aan een pagina of bericht op je site toevoegen, zodat je bezoekers jouw social media-profielen eenvoudig kunnen bezoeken.

Om het Pictogrammen van social media-blok toe te voegen, klik je op de knop Blok toevoegen en zoek je naar het blok Pictogrammen van social media. Een andere manier is om op een nieuwe regel een schuine streep en vervolgens het woord ‘pictogrammen’ te typen. Druk vervolgens op Enter om het Pictogrammen van social media-blok toe te voegen.

Klik daarna op de knop met het plusje om je eerste pictogram toe te voegen. Er worden een paar pictogrammen weergegeven om je aan de slag te helpen, maar er zijn er tientallen beschikbaar, van bijna iedere grote social media-service één. Je kunt het gewenste pictogram uit de lijst selecteren of naar een bepaald pictogram (zoals Facebook) zoeken.

Vervolgens moet je het pictogram aan je social media-profiel koppelen. Dit doe je door op het pictogram te klikken. Er verschijnt een veld waar je het adres kan invoeren. Typ of plak de link naar je social media-profiel en klik op het pijlpictogram om deze toe te passen.

Als je nog meer pictogrammen wil toevoegen, klik dan opnieuw op het blok Pictogrammen van social media. Klik op de knop met het plusje rechts en zoek naar het gewenste pictogram. Selecteer vervolgens het pictogram om het aan de lijst toe te voegen. Klik opnieuw op het pictogram om het adres in te voeren en klik dan op het pijlpictogram om deze toe te passen.

Je kan deze stappen herhalen en zo veel mogelijk pictogrammen toevoegen als je hart begeert. Als het pictogram dat je zoekt hier niet staat, kan je in plaats daarvan een knop met een standaard link gebruiken.

Om een pictogram te verwijderen, klik je erop om de bijbehorende werkbalk te laten verschijnen. Klik vervolgens op de drie puntjes en kies de optie voor het verwijderen van het pictogram.

Wanneer je klaar bent met het toevoegen van pictogrammen, kan je de instellingen voor het gehele blok aanpassen. Klik eerst op de knop links van de werkbalk om het blok Pictogrammen van social media te selecteren. Als je het blok hebt geselecteerd, kan je de uitlijning van de pictogrammen binnen het blok of van het blok zelf aanpassen. Je kan zelfs de pictogrammen groter of kleiner maken.

Klik op de knop Opties en Meer instellingen weergeven om meer opties voor het blok Pictogrammen van social media te bekijken. Hier kan je kiezen uit drie verschillende stijlen pictogrammen: standaard, alleen logo’s of pilvorm.

Bij de opties voor de lay-out kan je de uitlijning van de pictogrammen aanpassen en wisselen tussen horizontale of verticale weergave. Als je veel pictogrammen hebt, kan het handig zijn om voor kleinere schermen terugloop in te schakelen.

In de linkinstellingen kan je kiezen om, wanneer je bezoekers op een pictogram klikken, de link in een nieuw tabblad te openen. Je kan ook de naam en label van ieder pictogram weergeven. Bovendien kan je de kleuren van de pictogrammen zelf en de achtergrondkleur veranderen. Als je dit doet, worden de standaardkleuren van de pictogrammen overschreven.

Ten slotte kan je de afstand tussen pictogrammen aanpassen door een specifiek aantal pixels in te vullen.

Met al deze opties zullen je social media-pictogrammen je bezoekers optimaal naar je social media-profielen en je andere sites wijzen. Ga naar WordPress.com/support als je meer hulp nodig hebt met blokken.

Het Pictogrammen van social media-blok invoegen

Om het Social media-blok toe te voegen, klik je op het pictogram + blok toevoegen en zoek je naar “social mediapictogrammen”. Klik erop om het blok toe te voegen aan het bericht of de pagina.

💡

Je kan met behulp van je toetsenbord ook / social media op een nieuwe regel typen en op Enter drukken om snel een nieuw Social media-blok toe te voegen.

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Je social media-profielen toevoegen

Volg deze stappen om een socialmedia-account toe te voegen aan het Pictogrammen van social media-blok:

1. Voeg het Pictogrammen van social media-blok toe zoals uitgelegd in het vorige gedeelte.
  2. Klik op de knop + blok toevoegen:
Het Pictogrammen van social media-blok zonder socialmediapictogrammen en een plus-pictogram om je eerste pictogram toe te voegen.
  1. Zoek naar de naam van het eerste socialmediaplatform dat je wil toevoegen. Lijst met ondersteunde pictogrammen.
Het plus-pictogram uitgeklapt om de verschillende toe te voegen pictogrammen te laten zien, alsmede de zoekoptie.
'Facebook' ingevoerd in het zoekveld om het socialmediapictogram voor Facebook te vinden.
  1. Klik één keer op het zojuist toegevoegde pictogram en er verschijnt een vak waarin je de URL van je socialmediaprofiel kunt invoeren.
  2. Typ of plak de link naar je social media-profiel en klik op het pijl-pictogram om deze op te slaan:
GIF met het proces van het klikken op het socialmediapictogram en het toevoegen van de link naar je social media-profiel.
Je socialmediapictogram koppelen

⚠️

Pictogrammen zonder een geldige link worden niet weergegeven op je site.

1. Klik op de knop + Blok toevoegen rechts van het eerste pictogram dat je hebt toegevoegd en herhaal dezelfde stappen om extra pictogrammen toe te voegen aan andere sociale netwerken:
Gif: Klik op de knop Pictogram toevoegen om de lijst met beschikbare socialmediapictogrammen te openen.
Een tweede pictogram toevoegen.

Lijst met ondersteunde pictogrammen

De volgende pictogrammen kunnen worden gebruikt:

• 500px
  • Amazon
  • Bandcamp
  • Behance
  • CodePen
  • DeviantArt
  • Dribbble
  • Dropbox
  • Etsy
  • Facebook
  • Flickr
  • FourSquare
  • Github
  • Aanraders
  • Google
  • Instagram
  • Last.fm
  • LinkedIn
  • E-mail (mailto:-links)
  • Mastodon
  • Meetup
  • Medium
  • Patreon
  • Pinterest
  • Pocket
  • Reddit
  • RSS-feed (URL’s met /feed/)
  • Skype
  • Snapchat
  • SoundCloud
  • Spotify
  • Telegram
  • TikTok
  • Tumblr
  • Twitch
  • Twitter
  • Vimeo
  • VK
  • WhatsApp
  • WordPress
  • Yelp
  • YouTube

Als het pictogram dat je zoekt hier niet staat, kan je in plaats daarvan een knop met een standaard link gebruiken:

Voeg een nieuw pictogram toe en zoek naar een link om een aangepast sociaal netwerk toe te voegen die niet in onze standaard lijst staat.
Het pictogram van de standaard link

Om duidelijk te maken waar een algemene link toe leidt, kun je het label aanpassen in de Link-instellingen.

Een pictogram verwijderen

Om een pictogram te verwijderen, klik je erop om de bijbehorende werkbalk te laten verschijnen. Klik op de knop met de ellips (drie puntjes) voor dat pictogram en selecteer Verwijderen:

Gif: Klik op de knop met de ellips (drie puntjes) boven een individueel pictogram om de optie Verwijderen voor dat pictogram te bereiken.
Een socialmediapictogram verwijderen

Blokwerkbalk

Als je op het blok klikt, wordt er een werkbalk met opties erboven of eronder weergegeven:

De opties zijn:

Blokinstellingen

Als je op het blok klikt, zie je aanvullende blokinstellingen in de rechterzijbalk. Als je de zijbalk niet ziet, moet je wellicht op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek klikken om de instellingen weer te geven. Dit pictogram lijkt op een vierkant met twee oneven kolommen:

Het instellingenpictogram in de Editor met een zwarte achtergrond en daaronder de tooltip 'Instellingen'.
Klik op het pictogram Instellingen om de blokinstellingen te openen

De volgende instellingen zijn beschikbaar voor het algemene Pictogrammen van social media-blok, niet door op individuele pictogrammen te klikken. Je kan het Pictogrammen van social media-blok selecteren in de lijstweergave of door op de lege ruimte aan weerszijden van de pictogrammen te klikken.

Lay-out

Je kan de uitlijning van de pictogrammen kiezen: links, in het midden, rechts of in de ruimte tussen artikelen. Deze opties komen overeen met dezelfde instellingen als in de blokwerkbalk.

Met behulp van de instelling Oriëntatie kun je de knoppen horizontaal (d.w.z. naast elkaar) of verticaal (d.w.z. gestapeld in een kolom) weergeven.

Door de instelling Terugloop toestaan in te schakelen, zullen de knoppen op de volgende regel verschijnen als er niet genoeg ruimte is op een mobiel apparaat (aanbevolen). Als deze instelling is uitgeschakeld, blijven de knoppen sowieso op dezelfde regel.

Lay-out-instellingen in het Pictogrammen van social media-blok.

Je kan ook de social media-links in een nieuw browsertabblad te openen, door de optie Open links in een nieuw tabblad in te schakelen.

Schakel Weergavelabels in om tekst weer te geven bij elk pictogram. Het label geeft standaard de naam van het sociale netwerk weer (Facebook, Instagram, enzovoort). Je kan de labeltekst aanpassen door op een individueel pictogram te klikken en de nieuwe tekst in te voeren in het vak Linklabel.

Geavanceerd

Ga voor meer informatie naar onze gedetailleerde instructies over Geavanceerde instellingen.

Pictogrammen van social media-instellingen

Je kan op een individueel socialmediapictogram klikken om toegang te krijgen tot instellingen die specifiek voor dat pictogram gelden:

• Linklabel : Vervang het standaard socialmedia-pictogram, meestal de naam van het sociale netwerk, door een aangepaste naam.
  • Link Rel : Voeg een rel-attribuut toe zoals ik vereist door sociale netwerken zoals Mastodon.
  • Extra CSS-klasse(n) : Voeg extra CSS-klassen toe die specifiek zijn voor elk socialmediapictogram.
Screenshot van individuele instellingen voor socialmedia-pictogrammen in het Pictogrammen van social media-blok.

Blokstijlen

Klik op het tandwielpictogram om extra instellingen voor het blok te openen.

Er wijst een pijl naar het tandwielpictogram waarop je kunt klikken om het gedeelte met blokinstellingen te openen.

In de blokstijlen kan je uit drie verschillende stijlen voor je pictogrammen kiezen:

• Standaard
  • Alleen logo’s
  • Pilvorm
Blokinstellingen

Overige instellingen omvatten: