Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Blokken Kaartblok

Kaartblok

Met het kaartblok kan je een kaart toevoegen aan elk bericht of elke pagina op je site. Om een kaartblok toe te voegen, klik je op het Blok-invoegpictogram.

Je kan ook /kaart invoeren in een nieuw paragraafblok en op Enter drukken om er snel een toe te voegen.

Kaartblok: tekst toevoegen

Meer gedetailleerde instructies over het toevoegen van blokken vind je hier.

Blok-interface

Elk blok heeft zijn eigen specifieke bedieningselementen waarmee je het blok direct vanuit de editor kan bewerken. Het kaartblok heeft de functies centreren, markering toevoegen en meer opties.

De kaart bewerken

De kaart wordt geladen met een tekstveld waarmee je een locatiemarkering kan toevoegen.

kaartblok-locatie-toevoegen

Voer de locatie in die je wilt laten weergeven op de kaart. Deze locatie kan zo algemeen of specifiek zijn als je maar wilt en de locatie wordt automatisch aangevuld terwijl je typt. Klik op de juiste locatie om deze aan je kaart toe te voegen.

Je kan vervolgens op de rode markering klikken om de titel en ondertitel van de markering te bewerken.

kaartblok-tekst-wijzigen

Denk eraan dat het bewerken van het adres in het ondertitelveld niet de positie van de markering wijzigt, maar alleen de tekst die wordt weergegeven op je kaart wanneer er op de markering wordt geklikt.

Aanvullende locatiemarkeringen toevoegen

Je kan extra locatiemarkeringen toevoegen aan dezelfde kaart, bijvoorbeeld als je een restaurantketen hebt en je alle locaties wilt laten weergeven op de kaart.

Om een locatiemarkering toe te voegen, klik je op de knop Een markering toevoegen en voer je de locatiegegevens in, zoals je dat al deed.

kaartblok-markering-toevoegen

Wanneer je meer dan één locatiemarkering toevoegt, wordt de kaart uitgezoomd zodat alle markeringen worden weergegeven.

Kaartblok meerdere markeringen

Blokinstellingen

Naast de opties in de blok-werkbalk bevat elk blok ook nog extra opties in de zijbalk van de editor. Als je de zijbak niet ziet, klik je op het tandwielpictogram naast de knop Publiceren.

Kaartthema

Om het uiterlijk van je kaart aan te passen, kan je een van de volgende kaartthema’s kiezen: basis, zwart-wit, satelliet of terrein.

Je kan bovendien de schakelaar gebruiken om straatnamen wel of niet te laten weergeven.

Kaartthema's

Kleuren

Je kan ook de kleur van de locatiemarkeringen aanpassen.

Kleuren kaartmarkeringen

Markeringen

In het onderdeel Markeringen kan je de markeringen aanpassen. Als je hier een markering wilt bewerken, gaat dat op precies dezelfde manier als wanneer je op een markering klikt en die bewerkt, maar het kan handig zijn om deze instellingen te gebruiken als je veel markeringen wilt bewerken. Het is in dit onderdeel ook mogelijk om markeringen te verwijderen.

Het onderdeel Markerbijschrift ondersteunt alleen tekst. Als je een aantal klikbare links wilt, kan je een aangepaste versie van Google Maps maken die je aan de site toevoegt.

kaartblok-markeringen-instellingen-1

Mapbox-sleutel

Als je om de een of andere reden je eigen aangepaste Mapbox-token moet gebruiken, kan je deze onder het gedeelte Toegangstoken Mapbox in de zijbalk van de editor invoeren.

Instellingen toegangstoken Mapbox

Geavanceerd

Met het tabblad Geavanceerd kan je een CSS-klasse toevoegen aan je blok, zodat je aangepaste CSS kan schrijven en de stijl van het blok naar eigen wens kan aanpassen.