Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Toegestane bestandstypen

Toegestane bestandstypen

Op deze pagina vind je de bestandstypen die je kunt uploaden naar je WordPress.com-site.

Voordat je een bestand uploadt naar je site moet je controleren of je de eigenaar bent of het recht hebt om dit bestand te delen. Als het bestand niet van jou is en als je geen toestemming hebt van de eigenaar of de houder van het copyright dan mag je het NIET op je site plaatsen.

Je kunt de volgende bestandstypen uploaden naar je WordPress.com-site via de Mediabibliotheek:

Afbeeldingen

.gif.heic
.heic (standaard afbeeldingsindeling van de Apple iPhone)
.jpeg, .jpg
.png
.svg (met een plugin ter ondersteuning en dus alleen beschikbaar in abonnementen met plugins)
.webp (automatisch aangeboden in ondersteunde browsers)

💡

Zorg er na het installeren van een plugin ter ondersteuning van .svg, voor dat je je dashboard-weergave wisselt naar de Klassieke weergave om je .svg-bestanden te uploaden.

Bekijk de help-pagina Afbeeldingen voor voorbeelden en meer informatie.

Documenten

.doc, .docx (Microsoft Word-document)
.key (Apple Keynote-presentatie)
.odt (OpenDocument Text-document)
.pdf (Portable Document Format; Adobe Acrobat)
.ppt, .pptx, .pps, .ppsx (Microsoft PowerPoint-presentatie)
.xls, .xlsx (Microsoft Excel-document)

💡

Als je problemen ervaart bij het uploaden van .ppt-, .pptx-, .pps-, of .ppsx- (Microsoft PowerPoint-presentatie) bestanden naar je sites met plugins, kun je gebruikmaken van een mime-type-plugin zoals WP Mime-typen Toevoegen.

Bekijk de help-pagina Documenten uploaden voor voorbeelden en meer informatie.

Audio

Met elk betaald abonnement kun je de volgende audiobestanden uploaden:

.mp3
.m4a (werkt mogelijk niet in alle browsers)
.ogg
.wav

Zie de help-pagina Audio voor meer informatie over het toevoegen van audiobestanden aan je WordPress.com-site.

💡

Als het niet lukt om .m4a-bestanden te uploaden, dan kun je deze opnieuw coderen naar een .m4a-indeling met behulp van converteersoftware voor audio.

Video

Dit gedeelte is van toepassing op sites die onze WordPress.com Explorer-, Creator- of Entrepeneur-abonnementen gebruiken. Als je site een van onze oude abonnementen gebruikt, is deze functie beschikbaar voor Pro-abonnementen.

.avi
.mpg
.mp4, .m4v (MPEG-4)
.mov (QuickTime)
.ogv (Ogg)
.vtt (uploaden door alleen een Videoblok toe te voegen)
.wmv (Windows Media Video)
.3gp (3GPP)
.3g2 (3GPP2)

Raadpleeg de VideoPress-ondersteuningsgids voor meer informatie over het toevoegen van video’s aan je WordPress.com-site.