Terug naar Ondersteuning Inhoud en media Media Probleemoplossing bestandsuploads

Probleemoplossing bestandsuploads

Als je problemen ondervindt bij het uploaden van afbeeldingen, video’s en andere bestanden naar je website, kan je in deze handleiding een aantal veelvoorkomende oorzaken vinden en zien hoe je ze kan oplossen.

De bestandsgrootte controleren

We raden je aan om afbeeldingsbestanden kleiner te houden dan 1 GB. Dat is zelfs voor afbeeldingen van de hoogste kwaliteit groot genoeg. Er is zelden een reden om deze grootte te overschrijden voor afbeeldingen. Bekijk onze handleiding Je afbeeldingen optimaliseren voor meer informatie over het verkleinen van afbeeldingsbestanden zonder de kwaliteit op te offeren. Als je afbeelding groter is dan 1 GB, raden we je aan de afmetingen te verkleinen en het te comprimeren tot de grootte onder die waarde ligt.

Probeer ook andere bestandstypen te comprimeren voordat je uploadt. Je kan de grootte van je bestanden controleren door met de rechtermuisknop te klikken en Eigenschappen te selecteren in Windows. Op een Mac druk je op Command + Klik en kies je ‘Informatie ophalen‘.

Controleer je opslagruimte

Je opslagruimte is mogelijk vol. In onze handleiding Meer opslagruimte krijgen bekijken we hoe je je opslagruimte kan controleren.

Je kan overwegen je bestanden te comprimeren en alleen bestanden met de vereiste grootte te uploaden.De meeste websitebezoekers gebruiken een schermresolutie van 1920 x 1080 of lager, dus afhankelijk van het doel van je site en het publiek kan alles dat groter is dan dat overbodig zijn. Een belangrijke uitzondering hierop zijn fotografie- en kunstsites waarop afbeeldingen de belangrijkste focus hebben.

Je kan je abonnement upgraden of een add-on aanschaffen om meer opslagruimte te krijgen.

Gebruik geldige bestandsnamen

Hoewel WordPress een aantal slimme controles achter de schermen uitvoert om te voorkomen dat ongeldige bestandsnamen een probleem vormen, is het veel beter om je afbeeldingen van tevoren de juiste naam te geven.

We raden aan om alleen letters en cijfers te gebruiken. Als de bestandsnaam van je afbeelding andere tekens bevat, worden deze verwijderd of vervangen door het teken ‘-‘.

Gebruik geldige bestandstypen

WordPress ondersteunt deze veelvoorkomende bestandstypen.

Sommige andere indelingen worden niet geaccepteerd en veroorzaken een fout bij het uploaden. Als een bestandstype niet wordt ondersteund, is dat om een goede reden, bijvoorbeeld omdat het bestandstype zo groot is dat het je site trager maakt.

Als je afbeeldingen en andere bestanden in niet-ondersteunde indelingen hebt die je wilt gebruiken, moet je ze omzetten naar een geldig bestandstype voordat je ze uploadt. Je kan dit doen met bewerkingssoftware of een gratis online converter.

Controleer je internetverbinding

Als je netwerkverbinding traag is, kan er een fout optreden tijdens het uploaden van afbeeldingen. Je kan een online tool gebruiken om de uploadsnelheid van je verbinding te meten. Schakel over naar een snellere verbinding om afbeeldingen te uploaden als deze te langzaam is.

Gebruik het sRGB-kleurenprofiel

Als de kleuren in je geüploade afbeeldingen er anders uitzien dan de originele afbeeldingen, sla je afbeeldingen dan op in sRGB voordat je ze uploadt. sRGB is een standaard kleurenprofiel voor het web en is de meestgebruikte kleurenruimte die webservers tegenwoordig gebruiken.

Het sRGB-kleurenprofiel werkt het beste voor afbeeldingen met een aangepaste grootte. Onthoud dat sommige sRGB-afbeeldingen nog steeds kleine kleurveranderingen kunnen vertonen wanneer de grootte op de server wordt gewijzigd. Als je ervoor wilt zorgen dat je kleuren zo dicht mogelijk bij het origineel liggen, upload je je afbeeldingen dan in dezelfde afmetingen die je op je site wilt weergeven en voeg je ze op volledige grootte in zonder afbeeldingsafmetingen.