Hulpmiddelen

Exporteren

Je kunt het hulpprogramma Exporteren gebruiken om een back-up van al je content te maken of je content naar een nieuwe WordPress.com-site of een nieuwe zelf-gehoste WordPress-site te verplaatsen.

Handmatige export of begeleide overdracht?

Gratis zelf exports uitvoeren is ideaal voor mensen die slechts een kopie van hun content willen maken of die de content zonder hulp naar een andere host kunnen migreren.

We bieden ook de dienst Begeleide overdracht aan; dit is een goede optie voor mensen die de migratieprocedure ingewikkeld vinden en graag hulp van een deskundige krijgen om te garanderen dat de overdracht soepel verloopt. Voor de dienst Begeleide overdracht vragen we een bedrag van $129.00 .

Als je interesse hebt in de optie Begeleide overdracht, ga dan naar de ondersteuningspagina Begeleide overdracht om de dienst aan te schaffen. Volg de stappen in de aankoopprocedure.

Als je liever je eigen exportbestand download, lees dan verder.

↑ Inhoudsopgave ↑

Je content naar een andere blog of een ander platform exporteren

Hiermee exporteer je ALLEEN je berichten, pagina’s, opmerkingen, categorieën en tags; je moet uploads en afbeeldingen mogelijk handmatig overdragen naar je nieuwe blog. Het XML-bestand bevat geen verwijzingen naar beeldbestanden, dus als de site waaruit je exporteert nog steeds live is, zou je nieuwe site na de import de afbeeldingen van deze site moeten kunnen ophalen.

• Voordat je je content exporteert, moet je je site zoveel mogelijk opschonen. Bekijk opmerkingen en verwijder deze als ze als spam zijn gemarkeerd. Als er in behandeling zijnde opmerkingen zijn, moet je deze goedkeuren of verwijderen, zodat het exportbestand zo klein mogelijk is.
  • Open het gedeelte Gereedschap in de sidebar en klik op Exporteren.
  • Het bestand bevat een reeks .xml-bestanden die het volgende bevatten: berichten, pagina’s, opmerkingen, categorieën, tags en verwijzingen naar de afbeeldingen van je site.
  • Deze bestanden worden ook wel WXR-bestanden (WordPress eXtended RSS) genoemd.
Het sidebar-menu met het gedeelte Gereedschap uitgevouwen en het item Exporteren gemarkeerd

Als je al je content wilt exporteren, druk je op de knop Alles exporteren. Als je een gedeelte (bijv. de berichten van één auteur, een bepaalde categorie of een bepaald datumbereik) wilt exporteren, klik je op de pijl naast de knop Alles exporteren om de geavanceerde opties weer te geven.

Geselecteerde exporteren

Zodra je de content hebt geselecteerd die je wilt exporteren, druk je op de knop Geselecteerde content exporteren.

Je kunt op de pagina Exporteren blijven totdat het exportbestand beschikbaar wordt. Er verschijnt een melding waarin een downloadlink wordt aangeboden.

Geslaagde export

De link bevat de optie om een .zip-bestand met de exportbestanden te downloaden. (Een grotere blog bevat meer dan één exportbestand.) Hiermee garanderen we dat je export snel is en slaagt. Wanneer je je content naar een andere blog importeert, moet je het zip-bestand uitpakken en elk .xml-bestand afzonderlijk importeren.

Je kunt het scherm afsluiten wanneer de export bezig is, zodat je verder kunt gaan met bloggen. We sturen je ook een e-mail met de link naar het exportbestand; deze is ongeveer één week geldig.

Met de huidige versie van de WordPress.org-installatie is het mogelijk om geüploade bestanden te importeren, maar voor deze optie is het vereist dat de blog waaruit je importeert, live is en de afbeelding goed vertoont.

Als je van plan bent om content (of de gehele blog) op WordPress.com te verwijderen, wacht dan totdat de mediabestanden in je nieuwe blog zijn geïmporteerd en controleer of je site niet op privé is gezet (hieronder volgt meer informatie).

Als je je blog naar een zelf-gehoste WordPress.org-installatie wilt verplaatsen, bekijk dan deze aanbevolen webhosts.

↑ Inhoudsopgave ↑

Media van privésites

Als je WordPress.com-site is gemarkeerd als ‘Privé’, worden je mediabestanden tijdens een normale export niet correct geëxporteerd. Tijdens het exportproces worden links naar je mediabestanden gemaakt; je WordPress.org-site gebruikt deze vervolgens voor het importeren van je media.

Voordat je met het exportproces begint, moet je je WordPress.com-site openbaar maken (Mijn sites → BeherenInstellingen → Algemeen) om ervoor te zorgen dat de mediabestanden in je nieuwe geïmporteerde blog correct worden weergegeven. Zodra de import naar je nieuwe site is voltooid en je hebt gecontroleerd of je media op juiste wijze is geïmporteerd, kun je de zichtbaarheid van je WordPress.com-site weer op ‘Privé’ zetten.

site-openbaar-maken

↑ Inhoudsopgave ↑

Exporteren naar de mediabibliotheek

Het is mogelijk om alleen de bestanden in je mediabibliotheek te exporteren. Ga net zoals hierboven naar Exporteren in het sidebar-menu Gereedschap. Klik vervolgens op Downloaden in het gedeelte Mediabibliotheek exporteren.

Je mediabibliotheek wordt als een .tar-archief gedownload. Bij Mac OS X kun je dit archief uitpakken door dubbel te klikken op het pictogram. Bij Windows moet je mogelijk een programma als 7-Zip downloaden om het archief te kunnen uitpakken.

Als je mediabibliotheek heel groot is en/of je internetverbinding trager is, kan een time-out optreden voordat je download is voltooid. Als je browser de mogelijkheid biedt om een onderbroken download te hervatten, kun je deze hervatten zonder de download volledig opnieuw te moeten starten.

Mediabestanden die op deze manier zijn gedownload, kunnen niet naar een andere WordPress-site worden geïmporteerd. Als je je media naar een andere site wilt verplaatsen, raden we je aan de bovenstaande normale export-/importoptie te gebruiken.

↑ Inhoudsopgave ↑

Als je meer wilt leren over hoe je links (Blogroll) kunt exporteren, raadpleeg je Links importeren en exporteren.

↑ Inhoudsopgave ↑

Back-ups

Als je blog hier bij WordPress.com wordt gehost, regelen we alle noodzakelijke back-ups voor je. Als een heel grote meteoriet op alle WordPress.com-servers inslaat en ze onherstelbaar beschadigt, is al je data nog steeds veilig en hebben we je blog binnen drie dagen weer online (nadat de situatie met de meteoriet is verholpen, uiteraard).

Als je handmatig een back-up van je blogcontent wilt maken, kun je dit eenvoudig doen met behulp van de bovenstaande optie Exporteren. Het is altijd een goed idee om dit te doen, met name als je meerdere gebruikers aan je blog hebt toegewezen. Editors en beheerders kunnen elk bericht en/of elke pagina verwijderen en er is geen manier om van je blog verwijderd materiaal te herstellen.

Sites met ons Business-abonnement hebben ook de mogelijkheid om via Jetpack de gehele back-up van de site op de pagina Activiteiten te downloaden. Je kunt hier meer informatie vinden over deze back-ups via Jetpacks.

↑ Inhoudsopgave ↑

Een doorverwijzing naar je nieuwe domein instellen

Verlaat je WordPress.com? Je kunt eenvoudig jouwcoolesite.wordpress.com (en al je permalinks) doorverwijzen naar je nieuwe domeinnaam met de upgrade Een site doorverwijzen.

↑ Inhoudsopgave ↑

Blogs met aangepaste lettertypen

Als onderdeel van de upgrade WordPress.com Premium of Business kun je aangepaste lettertypen voor je sitetitel, koppen en berichttekst instellen. Begeleide overdracht is niet beschikbaar voor blogs die aangepaste lettertypen gebruiken. Je kunt je blog naar elders overdragen door deze stappen te volgen of door het lettertype terug te zetten naar het standaard lettertype voordat je de dienst Begeleide overdracht aanschaft.

Still confused?

Contact support.