Terug naar Ondersteuning Beleid en Veiligheid Accountherstel

Accountherstel

Je kunt op een gegeven moment in een situatie terechtkomen waarin je geen toegang meer hebt tot je account. We willen er zeker van zijn dat je de noodzakelijke stappen volgt om te voorkomen dat je geen toegang meer hebt en dat je het wachtwoord van je WordPress.com-account kunt resetten.

Wachtwoordherstel

Het is cruciaal dat je je wachtwoord onthoudt en beveilig bewaart, maar het kan gebeuren dat je je wachtwoord op een gegeven moment vergeet. Gebruik het formulier Wachtwoord vergeten om een vergeten wachtwoord te herstellen.

formulier-wachtwoord-vergeten

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres voor WordPress.com in het tekstvak in en klik op Nieuw wachtwoord opvragen.(Als je je WordPress.com-gebruikersnaam of e-mailadres niet weet, scrol dan naar beneden naar de paragraaf Formulier Accountherstel.)

Wij sturen dan een e-mail naar het e-mailadres dat aan je WordPress.com-account is gekoppeld.

Om je wachtwoord te herstellen, klik je op de e-mail met de titel Wachtwoord herstellenDoor op deze link te klikken, word je naar een formulier gebracht waarin je tweemaal je nieuwe wachtwoord moet invullen.

e-mail-wachtwoord-herstellen

Vergeet niet om onderaan op Wachtwoord herstellen te klikken. Daarna ben je klaar.

Sms-herstel via tweevoudige authenticatie

Om je WordPress.com-account nog beter te beveiligen, heb je de mogelijkheid om tweevoudige authenticatie in te schakelen. Als je je mobiele telefoonnummer gebruikt voor tweevoudige authenticatie kun je je wachtwoord herstellen door in het vak voor sms-accountherstel de code in te voeren die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd.

sms-wachtwoordherstel

Je wordt vervolgens gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken. Klik op Herstel mijn wachtwoord!en voilà! Je kunt nu inloggen op WordPress.com met je nieuwe wachtwoord.

Formulier Accountherstel

Als je je inloggegevens bent kwijtgeraakt, het e-mailadres of de gebruikersnaam die je hebt ingevoerd niet herkend wordt en je tweevoudige authenticatie niet kunt gebruiken om je wachtwoord te herstellen, kun je toegang krijgen tot je account door het formulier Accountherstel te gebruiken. Op dit formulier kun je bepaalde gegevens opgeven, onder Eigendomsbewijs, om te verifiëren dat je de eigenaar van de betreffende blog bent:

Onderaan het formulier kun je overige gegevens toevoegen die nuttig kunnen zijn. Klik vervolgens op Mijn account herstellen. We zullen dan contact met je opnemen met een reactie of een verzoek om aanvullende informatie. Zodra we voldoende bewijs hebben dat jij de eigenaar van de blog bent, kunnen we je wachtwoord herstellen en krijg je opnieuw toegang tot je WordPress.com-account.

E-mail en sms-nummer voor herstel

Je kunt in je accountinstellingen naar het tabblad Accountherstel gaan en een alternatief e-mailadres en sms-nummer invoeren. Als je geen toegang hebt tot je primaire WordPress.com-contactgegevens, kun je het e-mailadres en sms-nummer voor herstel gebruiken om je identiteit te bevestigen.

Als er niet bepaald kan worden wie de eigenaar is

Als het niet mogelijk is om een e-mail te sturen naar het e-mailadres waarmee de blog is geregistreerd, een transactienummer of de oorspronkelijke activeringslink, kan er vanwege veiligheidsredenen geen toegang tot het account worden verleend.

We hanteren streng beleid om onze gebruikers te beschermen tegen derden die ons ondersteuningssysteem willen gebruiken voor toegang tot accounts van andere gebruikers.

Onder deze omstandigheden zijn de volgende opties beschikbaar:

Als je weer wilt gaan bloggen, kun je een nieuw account aanmaken door je hier aan te melden.