Etiquetas » Trajtesa

Aja Sofia (Kebir XHAMIA)

Ajasofja (Hagía Sophía) fjalëpërfjalë domethënë Urtësia e Shenjtë, zyrtarisht quhet Xhamia e Madhe e Shenjtë e Ajasofisë (Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi… 152 palabras más

Trajtesa

Unë jam izraeli...

Unë jam izraeli… Kam ardhur në një tokë pa popull midis një populli pa tokë. Ata që i zatetëm nuk kanë të drejtë të jenë aty, dhe populli im u tregoi që duhet të largohen ose të vdesin, duke rrafshuar 400 fshatra palestinezë me tokën, duke e fshirë historinë e tyre… 632 palabras más

Trajtesa

Përvjetori i okupimit të palestinës

73 vjet më parë, palestinezët përjetuan tragjedinë që i shkatërroi zemrat e tyre dhe përgjithmonë ndryshoi jetën e tyre. Në vitin 1948, rreth 1.4 milion palestinezë jetonin në 1300 qytete dhe fshatra palestineze përgjatë Palestinës historike. 965 palabras más

Trajtesa

KUSH ËSHTË PËRGJEGJËS PËR LUMTURINË TËNDE?!

Çfarë mendon, çfarë mund të të sjellë lumturi?!

A mendon se fati yt është në fitimin e shumave të mëdha që vëreni tek të tjerët dhe rreth të cilave imagjinon? 542 palabras más

Trajtesa

Si të mbetemi produktivë edhe pas Ramazanit?!

Autor: Nouman Ali Khan

Në dispozicion kishim një muaj të shkëlqyeshëm, u ndryshuam, përjetuam një ngritje shpirtërore, por tani që Ramazani mbaron, parashtrohet pyetja: Si të mbetemi produktivë edhe pas Ramazanit?! 255 palabras más

Trajtesa

Sa mund të KËRCENI në LARTËSI NË planete të ndryshME Të sistemiT diellor?!

Në qoftë se në Tokë mund të kërceni gjysmë metri në ajër, sa lartë mund të kërceni në Mars?!

Se sa të ndryshëm janë planetet e sistemit diellor tregon fakti se deri më tani jeta është gjetur vetëm në një, në Tokë. 147 palabras más

Trajtesa

Nëna ime më gënjente, bashkëshortja e dytë e babait, nuk më gënjen kurrë!

Nëna e djaloshit gjashtë vjeçar kishte ndërruar jetë, ndërsa babai i tij pasi kaloi pak kohë u martua me një grua tjetër, që u bë njerka e tij. 204 palabras más

Trajtesa